Pakistanska handgjorda smycken Design Idéer

  Pakistans kvinnor har älskat att smyka sina kroppar med smycken i århundraden. Denna mycket gamla tradition var en gång en uppenbar symbol för status och rikedom. Skapat av guld och ädelstenar, kunde bara de rika ha råd med de tunga, kaskade halsband och örhängen som är varumärken som tillhör pakistanska smycken. Nya trender har utvecklats nyligen, men det gör pakistanska smycken tillgängliga för massorna.

Metaller

I den tidiga pakistanska kulturen var guld den enda metallen som någonsin använts för smycken. Dagens erbjudanden omfattar inte bara guld, men silver, en blandning av guld och silver, brons och strängar av pärlor.

Stones

Diamanter, rubiner, smaragder och andra ädelstenar har en gång prydt den pakistanska kvinnan. s kvinna vill matcha sina stenar till sin färgstarka bröllopsklänning och hennes dagliga klädsel, så användningen av halvädelstenar har utvecklats. Dagens erbjudanden inkluderar turkos, zirkon, granater, topas och blå safir. Det finns också kostymsmycken som ser ut som det traditionella pakistanska utbudet.

Typer

Traditionella pakistanska smycken inkluderar ett tungt halsband som ibland omfattar hela nacken i ett band som är flera inches lång och täckt av sten och metall, matchande kaskadörhängen, en tikka som är fäst i håret mitt i pannan och en jhoomar, som är ett smycke som är placerat i hår.