Vad är Dimethicone Copolyol?

 

Vad är det?

Dimethicon copolyol härrör från silikon, vilket är från kiseldioxid. Till skillnad från de flesta kiselderivat är den löslig i vatten och kombineras regelbundet med oorganiska oljor och vaxer.

Vad gör det?

Dimethicone copolyol mjukar och smälter hud och hår. Det avstrålar vatten och lägger sken på håret. Det hjälper vissa personligvårdsprodukter att sprida sig smidigare och jämnare och i vissa fall fungerar som en fuktkräm.

Klämmer du på dina porer?

Även om det är ett kiselderivat, har dimetikon-copolyol inte visat sig täppa till porer och Detta är säkert i schampo, balsam och hudvårdsprodukter.

Toxicitet

Dimethicon copolyol är giftfri och är inte listad av något land eller en organisation som giftig på något sätt. Det är ett ögonirriterande och kan orsaka rodnad och irritation i ögonen. Dimetikon-copolyol är emellertid mycket mindre irriterande än de föreningar som den ersätter. Det resulterar i produkter som är jämförelsevis mindre irriterande än de som använder äldre tillsatser.

Ekotoxicitet

Dimetikoncopolyol har inga kända negativa effekter på djurliv eller naturliga system.

Produkter innehållande dimetikonokolyol

dimetikon copolyol är en mycket vanlig ingrediens i kosmetiska produkter. Produkter som innehåller dimetikon-copolyol anges ofta som låga risker och produkter med låg toxicitet och kan bland annat innehålla följande typer av produkter: Tonar och astringenter, antiperspiranter och deodoranter, ansiktsskyddande medel och behandlingar, solskyddsmedel, anti-agingbehandlingar, kroppsvask , flytande handtvål, ansiktsrengöringsmedel, hårspray, dammsugare, stiftelser, ögonlinor, mascara, babyshampo, antiseptika, blöjor, aknebehandlingar, stylinggeler och skum, nagellack och håravskiljare. Dimethicon copolyol är ett vanligt ytaktivt medel i många schampon, balsam och andra hårvårdsprodukter. Det används regelbundet i antiperspiranter och deodoranter. Det finns i hud- och hårklarande produkter, solskyddsmedel och fuktighetsgivare. Dimethicon copolyol är en låg lukt ingrediens som ersätter andra ingredienser som har en obehaglig lukt och var patenterad av Anthony J. O 'lenick Jr. och Kevin A. O' lenick. Huvudsyftet med detta tillsatsmedel är att lägga till glans och göra håret mer fyllt.