Vilka vitaminer hjälper till med hårväxt?

 

Vitamin A

Vitamin A håller håret mjukt och glänsande. Det ger en hälsosam mängd talg i hårbotten som hindrar hår från att torka ut. Djurprodukter som helmjölk, kräm och lever är rika källor till vitamin A.

B-vitaminer

B-vitaminer är en av huvudkomponenterna i hår. Hela B-komplexet är absolut nödvändigt för hårväxt. B-vitaminer finns i kött, mejeriprodukter, nötter, havrebrödsjäst, vetekli och avokado.

Vitamin C

C-vitamin ökar blodcirkulationen i hårbotten. En brist på C-vitamin kommer att göra att håret blir torr och spröd och så småningom faller ut. Vitamin C finns i citrusfrukter och gröna grönsaker.

Vitamin E

Vitamin E uppmuntrar till tillväxt och förbättrar hårhälsan. Det ökar blodcirkulationen i hårbotten och är en effektiv antioxidant. Vitamin E kan hittas i frön, nötter, vegetabiliska oljor, gröna bladgrönsaker och hela korn.

Kalcium

Kalcium är viktigt för hårväxt. Ett hälsosamt intag av lättmjölk mejeri ger dig en tillräcklig mängd av kalcium. Produkter som mjölk, ost och yoghurt är utmärkta källor.

Järn

Tunnande hår är vanligtvis kopplat till brist i järn. Järn hjälper till att lagra och transportera syre som behövs för cirkulation och hälsosam hårväxt. att vara under en doktors övervakning, men öka ditt intag av järn genom diet rekommenderas starkt för hårväxt. Järn finns i befästa spannmål, vissa fiskar, kött, bönor och nötter.

Zink

Zink stöder hårväxt genom att hålla immunsystemet starkt och främja en hälsosam vävnad. Zink hjälper också till absorptionen av andra vitaminer som behövs för hårväxt. Zink finns främst i högprotein kött och helkorn. Vitaminer är viktiga för en hälsosam hårväxt. En brist i rätt vitaminer och mineraler kommer att orsaka sprött hår och jämn skaldethed över tid. Att veta om de vitaminer som är nödvändiga för att hjälpa till med tillväxt är det första steget till vackert och glänsande hår. Bortsett från vitaminer, stödja hårväxt genom att ge din hårbotten en daglig massage och hantera dina stressnivåer.