Emu Oil Hair Growth Benefits

 

Bakgrund

Emuolja är en helt naturlig olja härrörande från emuens icke-ätbara delar, som är en flyktig släkting av struts (nyligen populärt uppvuxen i Förenta staterna för sitt fettrika kött) . Även om oljan, som den fågel det kommer ifrån, nyligen har börjat ge uppmärksamhet i Förenta staterna, har aboriginska stammar i Australien utnyttjat emuens helande egenskaper för åldrarna. Aboriginer använde det mest lokalt, som massageolja på illa muskler och leder eller som salva på skär och brännskador. Emu oljans största anspråk på berömmelse ligger i dess förmåga att leda till cellulär regenerering i huden. Det är en utmärkt aktuell salva för brännskador och ärr och har till och med visat sig vara effektiv vid minskning av rynkor och förnyelse av elasticitet i huden. Hypoallergena , antibakteriell och rik på fördelaktiga fettsyror, blir emuoljan ett hett ämne för skönhets- och hälsovårdentusiaster.

Fördelar - Hud

Emuolja förtorkar huden genom att ge en viktig fuktighet som ofta är utarmad genom åldrande eller miljöbelastningar. Dermisskiktet i huden, i vilket olja och svettkörtlar finns, tenderar att tunna och bli sköra över tiden. Emuolja penetrerar djupt nog för att fylla vitalitet i detta viktiga skikt av huden, vilket väsentligen vänder många av de mest enstaka tecken på hudåldring. Det återställer elasticiteten till dehydrerad hud och därigenom bevarar den eftertraktade 'ungdomsglöd'. Som en kombination av antiinflammatorisk och ärrreducerande är den också en idealisk behandling för akne. förmåga att reducera den yttre svullnaden i samband med finnar samtidigt som de bekämpar de inre bakterierna som orsakar stammen och hjälper huden att reparera sig när pimpleet är borta. På samma sätt kan många symtom på eksem lindras genom regelbunden användning av emuolja på grund av dess kapacitet att penetrera djupt och återfuktas helt. Den antibakteriella delen av oljan kan också skydda knäckt hud mot infektion. Slutligen kan emuolja användas för att blekna streckmärken och åtgärda olika svampbetingelser som kan utvecklas på kroppen, särskilt på fötterna och naglarna.

Fördelar - Intern

Inte bara är emuolja användbar i aktuell kapacitet , det kan också ha interna farmaceutiska effekter. Det är en utmärkt kompletterande källa till fördelaktiga omega-3 fettsyror. Det har också visat sig att drastiskt lindra artritvärk hos vissa människor, både genom topisk applicering och intag. En studie som gjordes av Sydney's Royal North Shore Hospital registrerade till exempel märkbara resultat på artrit-patienter på så lite som två veckor. Det finns otaliga studier och personliga testimonials på rekord som hyser dess styrka som ett antiinflammatoriskt anti-artritiskt mirakel botemedel. Människor har påstått återfå rörelse i leder som tidigare låses upp av artrit genom att helt enkelt använda emuolja. Det finns också en indikation på att emuolja kan hjälpa till med att sänka kolesterol.

Fördelar - Hår

Som det visar sig kan håret också dra nytta av regelbunden användning av emuoljebehandlingar. Shampoo och konditioneringsprodukter är tillgängliga med emuolja som ingrediens. Dess regenerativa egenskaper är inte bara begränsade till huden. Håret kan också uppstå nästan tre gånger Den normala cellulära aktiviteten med hjälp av emuolja. Den synliga effekten av denna aktivitet är uppvakningen: Håret kommer att verka livligare, friskare och mer motståndskraftigt mot miljö och hormonell sträckning. esses. Eftersom det är anti-svamp och antibakteriell, kommer emuoljan att bryta ner oönskade uppbyggnader och rester i hårbotten och rötterna, vilket ökar volymen och hanterbarheten. Naturligtvis gör oljeens fuktighetsegenskaper det till en idealisk ingrediens för balsam. Som alltid är emuoljan mild och helt naturlig, vilket innebär att håret inte stekas av hårda kemikalier som ofta finns i rengöringsmedel och balsam.

Slutsats

Lista över emuoljans positiva effekter på kroppen läser som en 'vem' s som 'av önskvärda hälso- och skönhetsegenskaper: allergiframkallande, anti-svamp, antibakteriell, fuktgivande, läkning, djupt penetrerande, terapeutisk, antiinflammatorisk, rik på omega-3-fettsyror, fyllning och, naturligtvis, som ett botemedel mot både yttre och inre sjukdomar, emu olja förkroppsligar den quintessentiala holistiska superprodukten och många av dess restaurerande egenskaper kan också vara användbara för håret. Det finns linjer av hårprodukter som helt och hållet bygger på emuolja och sätter dess läkning och fuktgivande förmåga att arbeta på håret. Efter hundratals år av relativ dunkelhet är emuolja som en av de senaste helt naturliga trenderna inom både skönhets- och hälsovårdsindustrin. Dess fördelar och förmågor är häpnadsväckande, och dess mångsidighet som antingen en aktuell salva eller ett sockerhaltigt ämne gör det verkligen anmärkningsvärt. Emu olja är den stora regenereraren: Den botar ben och leder och reparerar huden. Dessa regenerativa effekter kan också upplevas på håret.