Hårstilar för kvinnor äldre än 40

  Idag finns det ingen stor skillnad mellan frisyrer för mogna kvinnor och de trendiga frisyrer som ständigt sveper mode- och kändisvärlden. Det antas inte längre att när du når 40-någonting är dina bästa dagar med mode och stil över. Äldre kvinnor kan ha olika frisyrer, beroende på personlighet och preferens, förutsatt att de har håret för att stödja stilen. Genom att välja lämplig frisyr ser de inte bara yngre ut, utan också känns yngre.

Kort är Snygg

Nya tekniker och produkter har gjort det möjligt för frisyrer att skapa underbara korta stilar för den upptagna 40-något kvinnan. Pixie hårklippningar, skiktade skåror och rosa korta bobbar ser snygg ut och kan gömma tunna hår genom att texturera, lyfta och markera. Kortare frisyrer har ansiktslyftande effekter, accentuerar vackra ögon och kan vara väldigt feminin. Välj kortare övre skikt för att ge höjden till kronan och mer kropp för att mogna, tunt hår. Kvinnor med kort hår dra nytta av lågt underhåll med minimal styling. Med någon av dessa korta stilar är det lättare att kontrollera eller tillåta silverfärgen som den börjar visas.

Medium är hanterbar

Detta är en längd som de flesta över 40 kvinnor föredrar på grund av mångsidigheten, kvinnligheten och underhållsnivå. Kvinnor i alla åldrar finner midlength haircut är ett utmärkt alternativ för olika typer av hårtexturer, även tunna eller spröda. Medellånga frisyrer som är lämpliga för kvinnor över 40 år inkluderar bob - eller 'pob' för 'posh bob' som det är känt av kändisar - skinniga frisyrer, frisyrer med pärlor och lockigt eller fransat dos. Den medellånga hårlängden gör det möjligt för kvinnor att sticka sina tresses olika: lockigt, vågigt, vintage, rakt, vänd eller updo. Bangs hjälper till att dölja panna rynkor samt skratta linjer. Layering ger höjd och lyft. Razor-cut ändar gör att rynkor verkar mindre synliga. Placering av wisps mot ansiktsfunktionerna i käftbanan lyfter upp en längre nacke.

Lång är Lavish

Kvinnor över 40 brukar undvika långt hår, främst för att det är högt underhåll. Långa frisyrer erbjuder dock många möjligheter när det gäller frisyr. Kvinnor kan välja långa skiktade, lockiga, raka eller vågiga frisyrer. Långt hår kan vara avslappet eller elegant: bundet i en bulle, trådar, flätor, en hästsvans eller en chignon. Långt hår kräver vanligtvis mer tid, men det kan vara fantastiskt om det är lustigt och friskt.