Hur man använder kokosolja som en balsam

 

1.

Tvätta håret som du normalt brukar använda ditt vanliga schampo. Handduksdrogen, lämnar håret lite fuktigt.

2.

Arbeta en tesked kokosnötolja i ditt hår. Fokusera på ändarna av ditt hår, med en mycket lätt beläggning på huvuddelen av ditt hår. Undvik att sätta oljan på rötterna på ditt hår, eller det kommer att se fet ut. För långt, tjockt hår, använd mer kokosnötolja. För lite, kort hår, använd mindre olja.

3.

Stil håret som vanligt, låt kokosnötolja då du går om dagen.

4.

Om djupare konditionering önskas, applicera en gång vartannat vecka en matsked kokosnötolja till ditt hår. Justera detta belopp genom att lägga till mer för långt hår och mindre för korta. Arbeta oljan i håret och hårbotten. Skydda med ett hårlock eller plastfolie. Lämna på en timme för djup kokosnötolja. Tvätta med ditt vanliga schampo och torka som vanligt.

Kokosolja har länge använts i matlagning och bakning och för sina fantastiska hälsofördelar. Kokosolja fördelar huden med dess antibakteriella, fuktgivande egenskaper och kokosolja kan också ge vackra fördelar för håret. Med tiden tar håret ständigt från konstant tvätt, kemiska tjänster som markering och perming, och sol och vattenexponering. Kokosolja kan få håret till liv igen genom att reparera hårets nagel och fuktar hårbotten.