Hur man förbereder sig på en bikinivax

 

1.

Det är bäst att se till att du inte är på din menstruationscykel. Inte bara är hygienfaktorn ett hinder, men hormoner kan faktiskt göra vaxningen mer smärtsam.

2.

Om du har en lägre smärtolerans, ta ett par smärtstillande medel om 35 minuter före tjänsten. Se till att du har 't ex exfolierat före tjänsten, det kommer att göra din hud mer sannolikt att reagera eller till och med lyfta. Också se till att du inte tar några medicinskt föreskrivna exfoliants (Accutane är en stor) eftersom detta kommer att orsaka att du lyfter upp hud som kan leda till smärtsamma blåsor, scabs och till och med ärrbildning.

3. Förklara för din estetiker exakt vad du vill ha, exakt vad din smärtoleransnivå är och se till att om du kan inte gå längre i tjänsten, för att låta dem veta. Vi vill inte skada någon och kan alltid ta den här typen av service långsamt om det behövs!

4.

Se till att du visar upp minst 10 minuter före ditt möte för att kunna fylla i alla nödvändiga formulär i samband med ditt möte och hälsa. Var väldigt ärlig med din estetiker om det finns några läkemedel du tar som vissa kan vara kontraindikationer för vaxning.

5.

Kom ihåg att andas !! Andning hjälper till att lugna kroppens reaktion på smärta och gör det mycket lättare för dig att hantera! Be om att hålla din hud stramt om det behövs, eftersom det också hjälper till att minska smärta och sannolikheten för blodblåsor. Fråga efter ett oljebeständigt lugnande medel efter tjänsten, helst något med en antibakteriell ingrediens för att minska risken för ingrownning efteråt.

6. När tjänsten är klar gör du säker på att du bär bomullsunderkläder och non-constricting byxor eller en kjol. Så mycket luft som möjligt är bra för att lugna huden och minska känsligheten. Var noga med att du inte brinner eller exponerar huden för kemikalier (klor, oj!) efter Vaxa i minst 12 timmar.

Tips och varningar

  • Kom ihåg personlig hygien !!
  • Alltid avslöja mediciner
  • Se till att du går till en licensierad hudterapeut för att göra din vaxning.
  • Boka inte ditt första vax direkt före en speciell händelse eftersom vissa problem (blodblåsor, reaktioner mm) kan vara oförutsedda.
  • Ingen garvning i 24 timmar före och 12 timmar efter!
  • Vi vet alla att det här är en personlig service och kan vara smärtsamt och nervös, men det finns några saker att göra före den stora händelsen som kan hjälpa allt att gå och bli mer smidigt ... bokstavligen!