Hur man gör en hemma Ingrown Hair Remedy

 

1.

Rengör huden noggrant. Företrädesvis med antibakteriell tvål och varmt vatten. Blötläggning i en badkar eller varm dusch hjälper också att mjuka huden och låta aspirinpastaen fungera mer effektivt. Om det inte är ett alternativ fungerar en varm kompress lika bra.

2.

Gör en pasta av krossad aspirin och tillsätt några droppar vatten. Aspirin är tillverkad av salicylsyra som hjälper till att exfoliera området. Applicera på rengjord hud. Låt sitta i 5-7 minuter. För mer envisa ingrownar kan du behöva upprepa denna pastaapplication flera gånger för att mjuka huden ordentligt.

3.

När håret är klart att ta bort, använd saniterade pincett för att dra ut ingrown hair. Tvinga inte håret ut. Det ska glida ut om det är gjort korrekt. Rengör huden med väteperoxid på en mjuk gasväv när håret har tagits bort.

4. Applicera ett tunt lager av antibiotisk salva och låt huden andas genom att ha på sig naturliga fibrer.

/ p>

Tips och varningar

  • Se till att inte tvinga problemet. Om huden inte är klar, applicera på nytt aspirinpasta tills det är klart.
  • Var noga med att använda rena pincett!
  • Ingen garvning i 12 timmar före eller 24 timmar efter.
  • li> Om du är benägen för ingreppade hår, se till att du har mer naturfiberkläder att bära direkt på huden. Det kommer att tillåta luft att cirkulera och kommer inte att fälla in svett, bakterier och smuts på huden.
  • Du kan använda enkla ingredienser hemifrån för att bli av med de otrogna håren!