Hur man gör en kokosnötolja Hårbalsam

 

1.

Placera 2 msk. av kokosnötolja i en plastblandningskål. Använd en spatel, börja knådas fastoljan tills den börjar mjukna lätt i en tjock, krämig konsistens.

2.

Lägg till 1 msk. av söt mandelolja i plastskålen. Fortsätt omrörning tills kokosnötoljan och mandeloljan har blandats ihop.

3.

Lägg till en ärtmängd av rosbetongen till blandningen. En betong är en ingrediens som ger skönhetsprodukter en trevlig färg och smidig textur. Använd baksidan av din sked för att bryta upp betongen för att göra det lättare att blanda.

4.

Placera den elektriska mixern på låg och försiktigt slå blandningen i ca 5 minuter . Du bör ha en krämig, skummig pasta när du är färdig.

5.

För att använda, belägg ditt hår från rötterna till tips med kokosnötsbjörnen.

Tips och varningar

  • Du kan ersätta jojoba eller olivolja med söt mandelolja .Lägg några droppar av din favoritolja för att ge hårbalsammen en trevlig doft.
  • Kokosolja är en av de djupaste fuktgivande oljorna som finns tillgängliga. Även om dess namn antyder en flytande konsistens är kokosolja faktiskt en fast vit substans. På grund av dess starkt hydratiserande egenskaper är kokosolja en utmärkt ingrediens att använda i en hårbalsam. En kokosnötolja hårbalsam är den perfekta näring för torrt hår som desperat behöver lite näring.