Hur man gör en spa wrap

 

1.

Häll 8 koppar destillerat vatten i en stor kruka och koka. Stäng av värmen och avlägsna vattenkärlet.

2. Häll 2 koppar gul kaolinlera i kokt destillerat vatten tillsammans med 1 kopp varje havsalt och kelp. Stir ingredienserna med en sked tills den är helt blandad.

3.

Låt spa-wrap-blandningen svalna i 10 till 15 minuter medan du förbereder din säng och kropp för spaomslaget. < /p>

4.

Förbered din säng eller en plats att lägga genom att placera två tjocka filtar över sängens yta. Täck filtarna med en plastdroppe. Droppduken skyddar filtarna från att färgas ut från spånblandningen.

5.

Borsta din hud med en torrblöksvamp. Flytta loofan i små cirklar över hela kroppen. Ta en varm dusch för att öppna porerna i huden.

6.

Blötlägg handdukarna en i taget i potten med spa-wrap-lösningen. Wrap handdukar, längdvis, från anklarna till höfterna. Wrap en blöt handduk runt mitten, bröstet och en runt varje arm.

7.

Vik plastplast runt handdukarna för att hålla dem på plats och håll i kroppsvärmen. Börja med anklarna och arbeta dig upp. Vik nära kroppen, men inte för tätt.

8.

Sätt dig och slappna av på din säng i en timme. Omslaget täcker din kropp med en annan filt.

9.

Ta bort och kassera plastfolien och handdukarna. Bathe i ljummet vatten för att ta bort havet grönsak och lera spa wrap blandning. Torka på huden torr.

Tips och varningar

  • Drick vatten före, under och efter ditt spa-omslag.
  • Bränn ljus och spela avslappnande musik för att skapa din egen spa-atmosfär.
  • Ta ett varmt bad två dagar efter din spa-omslag för att hjälpa kroppen att släppa ut gifter.
  • Lera hjälper till att dra orenheter ur huden , medan havsgrönsaker som kelp tillför näringsämnen till kroppen. Näringsämnena absorberas i huden under spa-omslaget.
  • Undvik koffeinfria drycker, alkohol och stekt mat under två dagar efter din spa-omslag.
  • Vik aldrig för nära munnen eller näsa med plastfolie. Torka bara upp till nacken.
  • Testa hudens känslighet innan du applicerar din sprayfackblandning i huden.
  • En spa-wrap är en lyxig kroppsbehandling som slappnar av dig eftersom det lindrar muskelsmärta, stramar huden, avgiftar kroppen och hjälper till att förbättra cirkulationen. Spa wraps på en salong kan vara dyrt, men hemlagade spa wraps är lika effektiva och kan minska kostnaderna för salongbehandling.