Hur man har mode designer kvalifikationer

 

1.

Förstå att du måste vara kreativ. Kreativitet är ett drag som man måste lyckas som modedesigner. Du måste ha en konstnärlig stil och kunna tolka det i din design. Kreativitet innebär att kunna producera bra mönster som människor skulle vilja gå för, vilket förhoppningsvis blir en trend.

2.

Tänk på att du måste ha bra modsinne . För att kunna bli en framgångsrik modedesigner måste man ha en utmärkt smaksmöte. Att veta trenderna från det förflutna till nuvarande modetrender, samt kunna visualisera och konceptualisera vad som borde vara i framtiden är att goda tillgångar måste bli en framgångsrik modedesigner. Att veta hur man blandar och blandar färgerna väl och väljer rätt mönster och tyg, samt blandar och matchar klädstilar med tillbehör visar att du är i mode, vilket är bra kvaliteter att bli modedesigner.

3.

Veta att du måste ha färdighetssätt som förmågan att designa, mäta, klippa och sya kläder. Att kunna utforma innebär att man kan skriva i papper eller på datorn med hjälp av vissa program som är dina modeideer. Att känna grunden för klädtillverkning och skräddarsy kan hjälpa mycket i en strävan om en modedesign karriär.

4.

Komplettera en formell utbildning. Trots att det kan finnas modedesigners som kanske inte har haft formell modedesign utbildning och blev framgångsrik väg tillbaka när det inte var för mycket konkurrens, som idag har den formella utbildningen kan göra skillnad när man ansöker om och landar ett modedesign jobb. registrera dig på universitet och högskolor, yrkesskolor eller handelsskolor som erbjuds på campus eller online.

5.

Du måste vara passionerad om modedesign. Läs mer om de senaste trenderna genom att gå online, titta på designshower, läsa modetidningar och böcker, samt gå på modeshow. Forskning eller lär dig om de kända modeguruer eller designers och följ deras fotspår. Gör dem som dina inspirationer.

6 .

Få arbetslivserfarenhet. Få en verklig världserfarenhet som modedesigner kan hjälpa dig att bli framgångsrik inom detta område. En lärling eller praktik kan hjälpa till att bana vägen för att få ett heltidsjobb när du har bevisat din värd och trovärdighet. När du arbetar som en n lärling visar att du är flexibel och att du är en hård arbetare. Det finns tillfällen att du kan bli ombedd att göra annat arbete som kanske inte är i linje med att vara modedesigner, som att arbeta som receptionist för ett stort modeföretag eller stapla upp varor för dem. Ofta, innan du kan gå uppför stegen måste du börja från botten.

7.

Har goda verifierbara referenser. Så svårt som i modebranschen hjälper det att du har människor som kan garantera dig och ditt arbete. Förbered en lista över referenser som du kan använda för att lyckas i den här karriären, som kan inkludera dina skolinstruktörer, tidigare kunder, kollegor och chefer. Det här är när ordspråket 'Brinner inte broar' verkligen räknas. Håll kontakten med de personer som du tänker använda en gång för jobbjakt, ring bara dem när du behöver dem. Av och till säger hej eller skriv dem ett mail eller anteckning. Du måste bygga ett nätverk av personer som kan stödja dig i din strävan att bli modedesigner.

8.

Var aggressiv. Det är svårt att vara i modebranschen. Man kan bli mer framgångsrik genom att vara aggressiv som visar ditt självförtroende. Att vara modedesigner är inte för de svaga, du måste kunna tävla aggressivt men kunna fortfarande vara ödmjuk och jämnare så att människor skulle vilja arbeta med dig.

Tips och varningar

  • Skapa kläder och behåll en portfölj som är praktisk för jobbsökningen.
  • Hör av din familj och vänner om hjälp och ärlig åsikt om att kritisera ditt arbete och ta dem positivt för att förbättra.
  • Att vara modedesigner kan vara en lukrativ karriär. Som i alla yrken har man en egen utmaning. Det finns vissa kvalifikationer man måste mötas för att bli modedesigner. Läs vidare för att lära dig hur du har modedesigners kvalifikationer.