Hur man hittar den bästa doften för din personlighet

 

1.

Tänk på hur du reagerar när du har chansen att göra något spontant. Om du är allt för det eller tenderar att vara initiativtagare till sådana händelser, bör du nå en doft som har citrus-, strand- eller dystra tips. Några märken som du kan njuta av är Ocean Dream från Designer Parfums, Nautica by Nautica eller Azzura av Azzaro.

2.

Tänk på din perfekta datum natt. Bor du för en romantisk middag under stjärnorna, något enkelt, söt och oh-så-tankeväckande? Om så är fallet kommer färska, ljusa, blommiga dofter sannolikt att passa dig. Pröva Daisy av Marc Jacobs, Happy by Clinique eller Magnolia av Elizabeth W.

3.

Tänk på hur människor agerar när man går in i ett möte eller en fest. Kommer du uppmärksamhet och respekt? Anger andra kvinnor hur de beundrar ditt självförtroende? Du kommer noga att känna dig bäst med en doft med kryddiga orientaliska anteckningar. Några bra att kolla in är Ralph Hot av Ralph Lauren, Sensi av Georgio Armani eller Amarige av Givenchy.

4.

Tänk på din modekänsla och heminredning. Om din garderob består av lätta, jordiga kläder och du känner dig mest jordad när den omges av naturen, når du dofter med en skogsduk. Du kanske gillar Wish by Chopard, Lovely av Sarah Jessica Parker eller Aromatics Elixir by Clinique.

Tips och varningar

  • Om du har fet hud kommer dofter
  • Om du har torr hud, måste du återanpassa doften oftare.
  • En dramatisk förändring av din kost kan göra att dina dofter luktar annorlunda när du bära dem.
  • Dofter är extremt personliga och kan betyda många olika saker för olika människor. Chansen är att vissa dofter påminner dig om människor som har varit i ditt liv. Vanilj kan få dig att tänka på din mormor bakning i köket. Doften av rosor kan framkalla minnen från din piano lärare. När du väljer en doft för dig själv, leta efter en som passar din personlighet. Läs vidare för att lära dig hur du hittar den bästa doften för din personlighet.