Hur man köper en lädermaske

 

1.

Välj en handgjord mask. Dessa kommer självklart att ha en större prislapp än den maskindelade sorten, men de är vanligtvis konstruerade av material av mycket högre kvalitet och är vanligtvis bekvämare att bära.

2.

Bestäm om din mask är lämplig att bära eller om den är rent dekorativ. Några maskor är gjorda för att hänga på väggen, så om du planerar att bära din lädermaske, var noga med att den har gjorts för detta ändamål, eller det kan du förstöra.

p> Ta reda på vilken typ av garvningsprocess som har använts. Vissa människor är känsliga för de kemikalier som används vid solning. Om du har känslig hud, kanske du bara väljer de masker som har blivit grönsakskonserverade, en mildare process som tenderar att producera ett mer flexibelt läder.

4.

Försök din mask på. Alla ansikten är olika, och du vill se till att masken passar ordentligt, speciellt om det är en handgjord bit.

5.

Fråga om masken har varit sluten. Om det inte har blivit det, kommer läderet lätt att klibbas eller markeras av oljorna i ansiktet och händerna och genom naglar och andra föremål som kan stöta på det.

6.

Bestäm om du föredrar att masken ska fästas med elastik, ett satinband eller med ett lock, eller om du bara håller den framför ansiktet med en pinne.

Tips och varningar

  • Förvara din lädermaske antingen på en perukdocka eller med ballad-papper som stöder ansiktsens naturliga ljusbåge.
  • Använd inte tygskydd eller någon annan hård kemisk tätningsmedel på din mask. Fråga den konstnär som gjorde masken för att föreslå ett säkert tätningsmedel.
  • Masquerader, eller maskerade bollar, njuter av en upplevelse just nu. Vissa bröllopsplanerare till och med lägger till maskerade ceremonier och mottagningar till deras repertoar. Lädermasker i synnerhet blir alltmer populära på grund av deras hållbarhet och det faktum att de i allmänhet är mer bekväma än de traditionella papier mache-modellerna. Läder överlever också elementen bättre, så om du har blivit inbjuden till en maskerad händelse eller bara planerar att köpa en mask som hänger på din vägg, är läder alltid ett bra val.