Hur man tar bort nagel lim från tyg

 

1.

Sätt en liten aceton nagellackfjernare på en bomullspinne. Dab ett litet område av tyg för att se till att aceton inte bleker eller förstör färg.

2.

Spruta lite WD-40 på en bomullspinne. Dab ett litet område av tyget för att säkerställa att produkten inte bleker eller förstör färg.

3.

Mätt en bomullskula eller bomullsrunda med aceton nagellackfjernare.

4.

Lossa det limmade området med bomullsbollet eller rundan. Detta kommer att lossa limets konsistens. I vissa fall kommer det att ta bort det helt och du kan hoppa över resten av stegen. Detta beror på hur mycket lim som finns på tyget, typen av tyg och hur länge limet har satt.

5.

Låt torka helt.

6.

Spraya i området med WD-40. Låt det blötläggas i 30 minuter.

7.

Skölj område med vatten. Tvätta det med tvål efteråt.

8.

Låt det torka. Upprepa steg 1 till 7 efter behov.

Tips och varningar

  • Använd stora tvättområden i stället för bomullsbollar.
  • Om du har känslig hud, var försiktig när du använder aceton kan du torka ut huden. Var försiktig om du har snitt på händerna, kan aceton brinna dem. Får inte aceton nära ögon eller ansikte.
  • Lim för konstgjorda naglar är i grunden superlim, även känt som cyanoakrylatlim eller 'CA'. Det gör att naglarna håller sig bra i flera veckor, men du vill inte att det klibbar på dina tyger! Det är ett bris med dessa få enkla steg. Det tar bara några enkla produkter, många som du redan har runt huset. Om några minuter, ett litet armbågsfett och lite TLC kommer ditt tyg att se lika bra ut som nytt.