Hur man verkligen tvättar och stilar lockigt hår

 

1.

Tvätta håret kommer alltid att vara en process med lockigt hår. Det viktigaste steget är att sluta försöka behandla det som rakt hår. Ju snabbare tvätt / styling processen, desto längre är frustrationen av krusigt, torrt, orubbligt hår. Det är viktigt när du har tjockt hår, lockigt hår eller bara mycket hår för att aldrig tvätta det för mycket. Det är viktigt när du har tjockt hår, lockigt hår eller bara mycket hår för att aldrig tvätta det för mycket.

Det kan kännas konstigt i början. Ditt hår kan till och med gå igenom ett par dagar av humördroppar, men det är värt det. Försök att shampoo ditt hår en eller två gånger i veckan. När du gör, massera hårbotten med dina fingrar, inte dina naglar. hår med huvudet upp och ner eller till sidan. Det här lossnar lockar och strider inte mot dem. Använd ett schampo som inte bara är för 'normalt hår'. Behandla dig själv.

3.

När du bestämmer dig för att hoppa över ett schampo kan du fortfarande konditionera ditt hår. När ditt hår blötlägger blötlägger du balsammen, masserar din hårbotten för att rensa den överflödig olja och produkt. Om du känner behovet av att någonsin kamma håret , det här är dags att göra det! Borsta aldrig med det. Använd en vidkolad kam och börja från ändarna. På så vis går du aldrig igenom och bryter håret.

4.

Medan balsam är satt i håret, ta dig tid att göra något annat, till exempel tvättning, rakning, sång. De viktiga sakerna! Låt balsamman arbeta. När det är dags att tvätta, sätt vattnet till varmt, inte varmt. Varmt vatten lämnar folliklarna öppna och frizzes hår. Efter ca 70\% av balsammen är ute, sätt den till en förkylning (behöver inte frysas) och köra den över håret i ca 20 sekunder. Detta stänger folliklarna helt. Och var inte rädd om att få varje sista bit av balsam ut - lite kvar i underverk.

5.

När du är klar, försök en spray-in-condition . De är lätta och håller ditt hår klart för en lätt produkt du vill använda. Strängt krullar är ett bra inlägg. Om du använder gel, använd aldrig någonting som säger 'supermax för alltid!'. Det är hård och kommer att lämna håret olyckligt. Prova att curl-up och bara använda en dime / nickel storlek. Sprid det runt dina handflator och scrunch genom hår. Placera inte för mycket i rötterna.

Torkning !! Den viktigaste delen. Använd inte handdukar - de drar ut lite fukt ut. Använd en skjorta eller pappershanddukar. Innan du 'torkar torka', krulla lite bitar med din finger om du vill. Då är den svåra delen - ingen röra! Ingen fitta, ingen scrunching, ingen twirling - tills håret är 2/3 torrt eller mer. Processen låter länge, och det kan vara. Men ditt hår kommer att tacka dig:)

Tips och varningar

  • Försök att få lockigt hår trimmat varannan månad . Var snäll mot ditt hår - ta hand om rätt frisör. Om de bara tar 15 minuter att klippa håret!
  • Krulligt hår är en levande sak. Den har en personlighet och för att kunna leva fredligt måste du förstå ditt hår, inte bara slåss mot det!