Orsak till håravfall i ett barn

 

Telogen Effluvium

Barnens Telogen Effluvium uppstår efter ett barn har varit sjuk med hög feber eller influensa. Allvarlig känslomässig stress är också en orsak till Telogen Effluvium. Det kan ta upp till fyra månader efter att sjukdomen har börjat se överdrivet avverkning, vilket kan vara i sex veckor. När håret har gått in i tillväxtfasen (cirka tre till sex månader ), kommer håret att växa tillbaka.

Alopecia Areata Med Alopecia Areata förlorar barn hår i fläckar, vilket resulterar i skalliga fläckar. Orsaken till Alopecia Areata är okänd, men det är generellt en annan form av infektion som Håret växer tillbaka på axeln. Håret växer tillbaka inom året, och tillståndet är inte smittsamt.

Tinea Capitis

En svampinfektion, även kallad 'ringorm i hårbotten', attackerar Tinea Capitis håret axlar och folliklar i hårbotten, ögonfransar och ögonbryn. Håret börjar bryta och skjuta när svampen har flyttat in i håraxeln. Tinea Capitis är lätt att identifiera eftersom fläcken av håravfall är i rund form. Barnet kan också klaga på klåda på den infekterade platsen, vilket kan ha ett skalans utseende. Villkoren är smittsam och kan spridas vid kontakt. Detta är oftast vanligt för pojkar i åldrarna 3 till 10, även om tjejer också kan få infektionen. Det finns aktuell behandling för detta tillstånd, och håret växer vanligtvis efter det att det har behandlats.

Trichotillominia

Trichotillominia är en psykologisk störning som leder till att det egna håret tränger in. Barnet kan göra Det här medvetet medan du lägger dig i sängen eller tittar på tv. Orsaken till denna sjukdom är allmänt stressad och kan diagnostiseras snabbt och enkelt genom att observera barnets vanor. Hårförlusten är typiskt i fläckar, mestadels på sidan av barnets primära skrivhand. Den bästa möjliga lösningen för denna sjukdom är att attackera problemets rota, så att säga. Fokusera inte bara på barnets s hårförträngande beteende, i stället ta itu med frågan om stressen i första hand.

Traktionalopeci

En annan källa till hårskador, traction alopecia är huvudsakligen visad i håravfall hos tjejer. Hårförlusten från detta Alopeciens typ är uppvisad längs hårlinjen på framsidan och sidorna av huvudet. Orsaken till dragkraft alopeci är grov och felaktig hårvård, såsom överdriven varm kamning, räta, curling, tvättning, kamning och blåstorkning. Andra frisyrer som orsakar för mycket stress för håret (som täta ponytails och konstant användning av gummiband) är andra orsaker till traktionalopeci. Att ge håret en paus från dessa typer av stilar hjälper till att stoppa håravfallet och växa håret igen. kan ta upp till tre månader för att se återväxten i dama ged områden. Tyvärr är ingen immun mot håravfall; inte ens barn. Den goda nyheten är att håret kan återställas hos barn. Hårförlust hos barn är lätt att diagnostisera. Till skillnad från vuxna drabbas barnen inte av håravfall till följd av vitaminbrist (om de inte är svårt undernärda) eller hormonell obalans. Roten till barnets håravfall kan spåras tillbaka till fem olika förhållanden: Telogen Effluvium, Alopecia Areata, Tinea Capitis, Trichotillomania eller Traction Alopecia.