Tips om att få en spray Tan

  Många tycker om utseende av garvad hud, men möjligheten till hudcancer och för tidig åldring gör att det går att sola ett riskabelt alternativ. Lyckligtvis finns det flera sätt att få ett solbränt utseende utan att spendera tid i solen. Spray tans erbjuder naturlig täckning som är mindre benägna att strimma eftersom den fina dimmen kan täcka jämnare än en kräm eller gel. Ta några enkla åtgärder för att förhindra strimmor och se till att du får optimala resultat vid spraybränningen.

Förbered din hud

Precis före din spraybränningssession, exfoliera huden. DHA, den aktiva ingrediensen i garvningsspray, klibbar till döda hudceller. Områden som inte har exfolierats blir ofta fläckiga och streakiga efter en spraybränna. Var försiktig med kroppsdelar som är benägna att torka, död hud, såsom armbågar och knän, men använd en exfolierande skrubba överallt, inklusive ansikte, nacke och bröst. Flera timmar innan du använder spraybränna, applicera en vattenbaserad fuktighetskräm över hela kroppen. Detta kommer att hjälpa till att förbereda din hud för att acceptera spraybränningsprodukten. Avbryt användningen av receptbelagda och retinoidprodukter i disken under en vecka eller så före din sprayningstid eftersom retinoider kan påverka sättet att huden absorberar DHA. Om du har färska ärr eller skär ska du täcka dem med petroleumjelly för att förhindra att spraymassningsprodukterna klämmer fast i skabbet.

Använd lämpliga kläder

För att undvika solbränna när du får en solbränna, använd ingenting under applikationen bearbeta. Om du är obekväma med den ideen, bära en baddräkt eller underkläder under processen. Var noga med att bära saker som du inte har något emot att få färgas. De flesta spray-garvningsprodukter kommer att spolas ut, men vissa gör det inte. Många spraybrunnstudior erbjuder pappersunderkläder att bära, vilket kan vara ett bättre alternativ. Ta med lös passande kläder att bära efteråt. Välj de mörka färgämnena för att undvika färgning.

Var försiktig när du använder en båt

De flesta spraysolningsstudior erbjuder lånare två alternativ för solning: Ansökan av en tekniker eller en sprayapplikation i en bås. Användning av en sprayburk är vanligtvis billigare, men det kan vara svårare att få en jämn applikation. Om du planerar att använda en bås, placera en beläggning av lotion på dina fötter, handflator, knän, armbågar och mellan fingrarna och tårna för att se till att solbränna gäller jämnt i dessa fläckar. När sprayen har applicerats, kontrollera din hud för droppar eller streck och använd en handduk för noggrann bläckning. Låt din hud torka i minst 20 minuter före klädesplagg.

Var försiktig med din hud Efteråt

För att hålla färgen på din solbränna så länge som möjligt, håll din hud torr i minst åtta timmar efter din Ansökan. Hoppa över exfoliering i en vecka och raka så sällan som möjligt. Var försiktig med de kosmetika och hudvårdsprodukter du använder på din hud efteråt. Alla föremål som innehåller alfa-hydroxisyra, salicylsyra eller retinoider kan orsaka att ditt solbränna försvinner eftersom de uppmuntrar cellomsättningen.