Typer av bälte material

  Bälten av olika material har använts sedan bronsåldern, från 3000 till 1200 B.C. Under 1800-talet och början av 1900-talet användes bälten i stor utsträckning av militären innan de kom tillbaka till civila mode under 1920-talet. På kvinnor sätt, mer än hos män, är bältet ofta ansett som ett viktigt visuellt tillbehör som kompletterar ett 'look', liksom ett sätt att fästa midjan.Oavsett vilken typ av material som används för att tillverka ett bälte, är den enda egenskap som alla bälten har gemensamt en flexibilitet som möjliggör bekväm rörelse, stöd.

Läder

Läderkläderartiklar som går tillbaka till minst 1300 f.Kr har hittats i Egypten, och den första registrerade användningen av läderbälten är tillbaka tusentals år till romerska eran. Tanningprocessen som används för att skinn och bevara läder för kläder är själv tusentals år gammal, som har utvecklats från att bara torka djurskinnen i solen, till användning av moderna kemiska lösningsmedel.Skinnbälten tenderar att vara dyrare än bälten av tyg eller återvunnet material på grund av den mängd arbetskraft som är involverad i garvningsprocessen. Trots det växande antalet billigare alternativa material som används för att göra bälten, fortsätter läderbälten för närvarande att lägga ut andra typer.

Canvas

Canvas är ett slitstarkt, vävt tyg av bomull, eller ibland hampa. Detta tyg är vanligt vävt, vilket betyder att vävmönstret är korsat. Användning av tyg istället för läder skapar mindre arbete under tillverkningsprocessen, vilket ofta resulterar i en billigare produkt. Användningen av dukbälten har sitt ursprung i militären, utnyttjas som ett billigare sätt att utrusta militär personal. Så småningom drog deras användning in i det civila huvudet, blev ett populärt modeaccessoar under 1980-talet och början av 1990-talet och föll ut ur favör till den nuvarande återuppkomsten på 1980-talet.

Återvunnet gummi

Återanvändning av kasserade gummimaterial har gjort för en intressant och miljövänlig metod för att producera hållbara bälten. Företag som engelska retreads samlar oönskade innerrör från lastbilsstopp och omformar gummit i handväskor, plånböcker och bälten. Processen och produkten vädjar till dem som vill leda en mer hållbar och ansvarsfull livsstil, liksom veganer som vill helt och hållet undvika att använda animaliska produkter av något slag.