Botemedel mot kvinnors håravfall

 

Orsaker till håravfall

Håravfall, vanligen kallad alopeci, uppträder normalt som en naturlig del av åldringsprocessen. Det kan emellertid förvärras av stress, hormonförändringar, såsom graviditet eller mediciner. Ofta är denna typ av håravfall tillfällig och håravfall bör stanna inom några månader. För vissa kan det dock krävas ytterligare blodprov för att finna orsaken till fortsatt håravfall.

På apoteket

Tyvärr finns det få över diskmedel för håravfall för kvinnor. En av de mest populära är Minoxodil, som vanligtvis kallas Rogaine. Det kan ta sex till åtta månader för att se resultat. Alternativt kan din läkare ordinera läkemedel för att motverka produktionen av manliga hormoner, såsom östrogen, progesteron eller spironolakton, vilket kan sakta ner hårförlust.

Håll håret friskt

Ett sätt att förhindra eller sakta ner håravfall är att hålla håret och hårbotten så hälsosam som möjligt. Det innebär att du äter en näringsrik, balanserad kost. Vissa vitaminer, t.ex. A, B6, Folic Acid, E och C har varit kända för att bidra till den övergripande hårhälsan genom att förbättra blodcirkulationen och kollagenutvecklingen.

Hårbyte

För många levererar hårtransplantationer eller ersättningskirurgi den enda effektiva lösningen. Detta är tillgängligt för vissa kvinnor som upplever gallring i håret, det är inte ett alternativ för kvinnor med utbredd håravfall eller stora skaldjur. Det kan vara en dyr lösning, och det kan ta upp till ett år att se resultat. < h2> Parykar och Hairpieces Grea t utvecklingen har gjorts inom området hårförbättring. Parycken, hårstycken och förlängningar kan skapas som ser ut och känns precis som mänskligt hår. Vid 40 års ålder har mer än 40\% av kvinnorna upplevt viss håravfall. Medan det inte finns botemedel finns några behandlingar tillgängliga för att förhindra eller sakta ner processen.