Hudbehandling för cellulite

 

Krämer och lotioner

Den vanligaste hudbehandlingen för celluliter kommer i form av krämer och lotioner. Kvinnor har köpt lotioner som hävdar att minska celluliter i årtionden, trots att resultaten ofta diskuteras. Hundratals krämer och lotioner för behandling av celluliter finns tillgängliga på marknaden. Vissa av dessa produkter är överkomliga och kostar mindre än 20 dollar, medan andra högkvalitativa märken kostar över 100 dollar och lovar att leverera resultat. Ingredienserna i dessa produkter varierar kraftigt eftersom ingen ingrediens har visat sig minska celluliter. Koffein är en vanlig ingrediens eftersom den tillfälligt blockerar huden för att minska celluliterets utseende.

Kroppswraps

Kropps wraps är en hudbehandling för celluliter som många spa erbjuder. Vanligen behandlas det område som ska behandlas i en pasta bestående av örter, lera, alger, aloe vera eller andra ingredienser och sedan förpackas med antingen havsgröt eller plast. Olika spa gör deras behandlingar omslag på olika sätt. Ofta, efter att kroppen har förpackats, uppvärms området. Värmen kan läggas på lokaliserat sätt eller personen kan bli ombedd att sitta i en bastu för att höja kroppens totala temperatur. När kroppen värms upp i omslaget, utvisar den toxiner från huden. Omslaget avlägsnas sedan för att avslöja mjukare, mindre uppblåst hud. Home cellulite wrap kits finns också tillgängliga som hävdar att man tar bort celluliter på ett förenklat sätt, med så mycket röra eller värmepåverkan.

Endermologie

Endermologie är en intensiv hudbehandling som vissa plastikkirurger erbjuder för att tillfälligt minska utseendet av celluliter. Processen med endermologie använder rullar för att trycka över huden med tryck, som en massa av djupvävnaden. Sugteknik används samtidigt för att minska djupet hos de dimpler som bildas av celluliter. De flesta sessionerna på 45 minuter och cirka 14 av dessa sessioner krävs i början för att uppnå märkbara resultat. Efter att resultaten har sett, krävs månatliga behandlingar för att behålla utseendet, eftersom endermologie inte tar bort celluliter.

Torr hudborstar

Torr hudborstning är en annan metod för att minska celluliter som är populär på grund av dess överkomliga priser och tillgänglighet. Vid torr borstning används en naturlig loofah, en borstborste med naturliga borstar eller en tyg som är speciellt gjord för celluliterreduktion, för att stimulera huden. Borstverktyget används i långsamma cirkulära rörelser på områdena av hud som påverkas av celluliter. Denna stimulering tar bort toxiner från kroppen och ökar flödet av lymfsystemet. Torka huden borstning är mest effektiv när det görs före duschen.

Massage

En annan teknik på utsidan av huden Att bli av med celluliter är genom att använda massage. Massor främjar sund cirkulation genom att förbättra blodets förmåga att röra sig fritt under huden. Ökande cirkulation gynnar hudens utseende och uppmuntrar s minskningen av celluliter. Djupmassage släpper ut huden och bryter upp feta avlagringar som orsakar dimpling. Förutom att bryta upp de feta depositionerna, blir massage också av med gifter i kroppen som bidrar till oattraktiv hud. Cellulit är namnet på de dimma, pockade utseende fettdeponerna som påverkar de flesta kvinnor, speciellt på baksidan av låren, skinkorna och magen. Det finns flera teorier om varför celluliter utvecklas och ännu fler metoder för hudbehandlingar för att försöka minska dess utseende. Många kvinnor spenderar överdriven tid och pengar på behandlingar på utsidan av huden i hopp om att minska celluliter. Vissa hudbehandlingar för celluliter är endast tillgängliga på spa och plastikkirurger, medan andra kan användas hemma billigt.