Hur fungerar sugaring hårborttagning?

 

Sugaring för att ta bort hår

En process som spåras tillbaka till den antika Mellanöstern, sugaring hårborttagning använder en socker, vatten och citronsaft pasta för att ta bort oönskat hår genom att dra hårfollikeln ut ur roten. Detta liknar vaxningstekniker, förutom att sugaringpasta hålls vanligen vid rumstemperatur.
Pastan (för recept, se Resurser nedan) appliceras mot hårväxtens riktning. Strimlor av tunn muslin eller bomull appliceras sedan ordentligt över sugaringpastaen med fingrarna. Tyget dras sedan snabbt, i samma riktning som hårväxt. Håren är inbäddade i sugaringpastaen på muslin / bomullstorget, som sedan sköljs och återanvänds (eller bortskaffas).

Populariteten av sugaring hårborttagning

Sugaring har blivit populär som hårborttagningsteknik för många orsaker: det är billigt och effektivt, och pastaen är gjord av naturliga ingredienser som finns i ett genomsnittligt kök (vilket gör det till ett miljövänligt val och ett som tolereras väl av personer med hudallergi och känslighet). Rengöring är lätt , eftersom sockermassan löser upp i varmt vatten och inte fläckar eller förstör tyger.
Många tycker också att effekten är kumulativ, ju längre de använder sugaring som ett hårborttagningssystem, desto finare och långsammare kommer de oönskade håren att växa tillbaka, om alls. Som vid vaxning kan avlägsnande av hårfollikel från sin rot skada eller döda follikeln, vilket orsakar att den inte växer tillbaka.

Vissa varningar om sugaring hårborttagning

Liksom alla procedurer som är lätta gjort hemma, det bär vissa risker, och det 'sa lways rekommenderade att du ser en professionell för att få de bästa resultaten. Även om det finns, som nämnts, många recept för sockerpasta, krävs det övning för att få rätt konsistens för pastan. För tjockt, och det blir svårt att ta bort håret. för tunna och det höll inte håret tillräckligt starkt.
Vissa människor lider av reaktioner på sugaring, oavsett om de är ingredienser (sällsynta men möjliga) eller felaktiga procedurer. Det kan leda till att området blir rött, inflammerat eller håren blir ingrown.