Hur man gör ditt hår friskt och glänsande

 

1.

Tvätta håret i varmt vatten och skölj med kallt eller kallt. Varmt vatten öppnar porerna och kan göra att ditt hår faller ut, speciellt om du redan har balding eller hormonella problem som orsakar håravfall.

2. Använd ett schampo av god kvalitet och balsam. Du behöver inte spendera en förmögenhet, men gå till naturliga produkter när du kan, och se till att du använder en formel som passar din hårtyp och hårbotten.

3.

Tvätta inte varje dag. Ditt hår behöver inte tvättas varje dag om du inte är mycket aktiv eller arbetar i ett smutsigt jobb. Tvätta håret 2-3 gånger i veckan är mycket, och sparar stress på håret och hindrar dig från att ta bort oljor och näringsämnen som håller ditt hår och hårbotten frisk.

>

Undvik penslar, eftersom de kan dra och skada hår. Gå för en bred tandkam eller plocka. Om du har krusar borde du alltid välja en pick. Se till att allt du använder har avrundade ändar, använd aldrig någonting som har hårdmetall eller skarpa ändar för att undvika hårbottenskador.

5.

Undvik blåstorkare, curlingjärn, plattjärn och andra värme styling verktyg. De kan torka och skada håret. Försök använda curlers, coola torktumlare och andra värmefria eller lågvärmeverktyg, och använd dem bara när du verkligen behöver dem.

Undvik kemiska behandlingar. Perms, rätning och färgning kan allvarligt skada håret. Enstaka resor till en bra salong för en perm eller färg kan vara bra, men ofta kemiska behandlingar kommer sannolikt att göra långvarig skada på håret eller hårbotten.

Om du drabbas av håravfall, försök sticka näsblad och slipsåg palmetto i varmt vatten, påfrestning och kyla, använd sedan som sköljning och hårbottenmassage. Låt det sätta i håret i minst 5-10 minuter, följ sedan upp med normal shampooing och konditionering.

8.

Om ditt hår är riktigt torrt eller sprött, massera lite majonnäs i håret från roten hela vägen ner. Håll det av din hårbotten. Låt det sätta i ca 5-7 minuter, sedan schampo och tillstånd som vanligt. Det kommer att ge mycket glans och fukt.

Vi vill alla ha vårt hår att se sitt bästa ut. Läs den här artikeln för några bra tips för att hålla dina lås ser de finaste ut.