Hur man kategoriserar eteriska oljor.

 

1.

Aromaterapi, om den används ordentligt, kan och kommer att vara till nytta för alla som använder den.
Att veta hur man identifierar och kategoriserar eteriska oljor är det första steget i korrekt användning av aromaterapi.
Inte allt som har en trevlig eller tilltalande doft är alltid hälsosam eller fördelaktig.
Att erkänna den verkliga McCoy är till din fördel.

Eteriska oljor extraheras från växter, men inte alla Växter har den sanna oljan eftersom de extraheras med ett kemiskt lösningsmedel. Detta resulterar i att produkten kallas absolut med andra växtingredienser, så det anses inte vara en sann, essentiell olja. Absolut används ofta för doftkosmetika som parfym.

2.

Eteriska oljor håller inte tro på namnet. Fastän de är benämnda 'eteriska oljor' de är inte oljor.
De är inte hala att röra sig själva. När du använder dem kommer du ihåg 'det går lite långt.'
Det har varit en viss förvrängning av aromaterapi under vägen, men de flesta kommer överens om att med användning av eteriska oljor är den terapeutiska rollen som spelas. Att ha en bra baskunskap om oljorna och användningen möjliggör endast en säker tillämpning. Det finns många aromaterapeut som är utbildade och säkert vet deras verksamhet. Som lekmän och om du är intresserad av att använda aromaterapi är det klokt att känna till säker användning av de eteriska oljorna.

3.

ABORBSTION AV ESSENTIALOLJOR INOM ORGAN

Kom ihåg att kroppen är en stor cell som ständigt skapar nya celler. Vår hud är vad som gör det mesta av arbetet för oss. Det håller oss varma eller kalla, skyddar alla våra organ, och varnar oss för alla invaderingar om det kan vara bra eller dåligt. Viktig faktor, vår hud är vattentät, utan den tillgången kunde vi bokstavligen drunkna i duschen eller stå i regnet. Även om vi har detta skydd tillåter vår hud tillgång till små molekylära strukturer. Eteriska oljor som har den lilla strukturen får penetrering genom huden och transporteras genom blodcirkulationen. En gång i blodet dirigeras de till lymfsystemet och bryts sedan ner det är då att kroppen använder den terapeutiska aspekten av oljan. Det kommer att ta var som helst från 20 minuter till 7 timmar för att huden ska kunna absorbera oljorna beroende på mängden kroppsfett.

4.

KATEGORISERA ESSENTIALOLJOR

Eteriska oljor kategoriseras av deras 'Anteckningar'
Det finns tre kategorier: TOP NOTES, MELLANTA NOTER, BAS NOTER.
Det finns mer än 150 olika eteriska oljor som används i aromaterapi.
Vissa oljor faller i alla tre, andra två men varje enskild olja kommer alltid att passa in i minst en notnivå.
Klassificeringen av dessa tre notnivåer kan vara mycket subjektiv. Det är dock baserat på hur lång tid doften faktiskt varar. Det finns ett enkelt test som du kan göra för att ta reda på styrkan:
Lägg några droppar av någon essentiell olja på en ren unscented bomullsboll, placera den i ett slutet rum som ligger vid rumstemperatur och lämna det för 24 timmarna. Kontrollera det om var 6: e timme eller så för intensiteten av doften. Detta kan vara lite opraktiskt för alla att göra, men ge ett skott och se vad du luktar.

Vad är TOP NOTES?
Eteriska oljor i denna kategori är alla djupa penetrerande, skarpa luktar , stimulerande, uplifitiing, reklamvolatilitet i naturen.
Toppnoteringar kan ta upp till 24 timmar. Effekten är verkligen i det första ögonkontaktet.
Det här är den starkaste gruppen av eteriska oljor. När dessa placeras på huden kommer du att känna en varm eller kall känsla. Dessa oljor verkar vara billigare av alla. Top noter är också kända för att ha antivirala egenskaper. Det är klokt att använda mindre av de bästa noterna när man blandar oljor ihop. Jag kommer att berätta hur man blandar oljor senare.

Vad är Middle Notes?

Namnet säger allt. Dessa är de oljor som utgör den största delen av blandningen. Ta kanten av skärmens skarv. Ge balans till blandningen.
Dessa arom kan vara upp till 3 dagar. Duften kan ta några ögonblick för att vara effektiva eller för att skapa en doft.
Dessa mellantoner dofter är som de flesta människor, och därför är det därför de utgör 50\% av blandningen.

Vad är basnoteringar?
Basnotor ger det mest varande intrycket, de är mycket tunga och har en bestämd doft. De kan vara så långa som en vecka. I en blandning av oljor kommer basnoterna att lägga till djup och intensitet vilket ger blandningen en mycket berikad doft. Basnotor har förmågan att tränga in i huden mer noggrant vilket ger dem den varaktiga kraften. Arom i inte märkbar kontakt. Längden på huden för ett tag är doften mycket stark. De fördröjer akut förångningen av de andra oljorna.
Om du någonsin har använt muskelsparfymer vet du att det tar ett tag för doften och kroppskemin att interac

5.

VAD ÄR CARRIEROLJOR?

Det är inte tillrådligt att någonsin använda eteriska oljor i sig själv på din hud. Orsaken är att de är koncentrerade, mycket starka och behöver hjälp för att penetrera huden. Därför är det viktigt att använda en transportör.
En bärarolja är ett ämne som används för att 'bära' den eteriska oljan in i huden. Carrieroljor minskar inte bara essensen av de eteriska oljorna, utan möjliggör en glatt applikation. När massan av essentiell olja in i huden ger bäraren mer smörjning, vilket lärar friktionen på huden.
Bäroljan ska vara lätt och klibbig. Carrieroljor donot evaporera, de är också kända som basoljor eller vegetabiliska oljor. Carrieroljor innehåller mineraler, vitaminer och fettsyror som hjälper till att mjukna huden och förbättra hudens tillstånd. När du väljer din bärarolja, se till att den är 100\% ren. När du gör en blandning är det bäst att du gör vad du behöver använda för en applikation. Vegetabiliska basoljor håller sig bra på egen hand, men en gång tillsatt de eteriska oljorna blir blandningen rancid.
Men du kan lägga till vetegermolja i blandningen för att kompensera 5\% av blandningen.
Här är 17 olika bäroljor:
1. ALMONDOLJE
2. APRICOT KERNELOLJE
3. AVOKADOOLJE
4. BORAGE SEED OIL 10. JOJOBA OLJE 16. SOLVÄRGOLJ
5. HAZELNUTOLJE 11. OLIVOLJA 17. VÄRMEDELOLJE
6. CARROTOLJE 12. PEANUTOLJE
7. CORNOLJE 13. SAFLOWER OIL
8. ÄVEN PRIMROSE OLJE 14. SESAMEOLJE
9. GRAVSOLJA 15. SOJABÖNOLJE
De flesta grönsaksoljor som säljs i mataffären är inte gjorda av vad som är kallpress. De är gjorda med värme. De flesta bäroljor kan köpas i de flesta återförsäljare eller supppliers som specialiserar sig på aromaterapi. Använd aldrig oljor som är en blandning av två eller flera oljor eller några tillsatser.

Tips och varningar

 • Läs alltid etiketter och instruktioner innan du använder något produkt.
 • Använd droppar oljor som inte är ounce.
 • Håll oljor på ett mörkt, coolt ställe.
 • Se till att alla kepsar är täta, så att de inte kommer att förlora styrka.
 • < li> Använd aldrig eteriska oljor outspädd.
 • Testa alltid eteriska oljor före applicering på huden. Applicera en liten mängd på insidan av armen nära armbågen.
 • Använd inte eteriska oljor i närheten av ögonen.
 • Vissa eteriska oljor kan orsaka känslighet för solen.
 • Om du är ny på aromaterapi och eteriska oljor kommer denna artikel att ge dig kunskap och information.
  Aromaterapi och eteriska oljor kan vara en bra källa för att hjälpa till med många sjukdomar eller tillstånd.