Hur man tar konstnärliga bilder av dig själv

 

1.

Hitta en kamera.
En webkamera eller inbyggd kamera fungerar bra, men de flesta webbkameror tar inte bilder av bra kvalitet, så försök hitta en som är hög kvalitet. Alternativt kan du använda en digitalkamera, vissa av dem kan visa bilden live på en stor skärm så att du kan se hur bilden ska se ut. Om inte, kan du använda en digitalkamera och fortsätta en automatisk inställning där det tar flera bilder i en sekvens. På så vis kan du, trots att du inte kan se bilden du tar, ha flera att välja mellan. Testa kamerans inställningar före tid. På det sättet när tiden kommer kommer du inte att bli belastad av irriterande problem som kan förstöra stämningen.

2.

Hitta en inställning.
Hitta en trevlig privat inställning, helst ditt hem som är antingen ute eller framför ett fönster. Naturligt ljus är överlägset det bästa och mest smickrande ljuset att ta porträtt i. Det är trevligt att ha en intressant bakgrund till exempel en ljust färgad vägg eller väggmålning , en stol, en soffa eller en vacker natur. Hitta ett ställe för att sätta kameran så att du står inför ljuskällan.

3.

Hitta en bra tid.
Nästa gång du känner dig verkligen glad, försöket att dokumentera tillfället med en fotouppsättning. Det är inte viktigt att klä upp sig eller ha smink. Om du råkar få en blick i spegeln och känna dig bra om dig själv är det nu bra. Se till att du har minst en timme innan du måste gå med på någon skyldighet Du borde känna dig avslappnad. Naturligtvis, som tidigare nämnts, bör det vara under dagsljus, kan du experimentera med andra belysning senare om du vill.

4.

Ställ in scenen.
Sätt på lite musik som verkligen flyttar dig och passar ditt humör för tillfället. Om du vill vara kreativ kan du använda en prop som en blomma, glasögon, vackra tyger (en scarf), ditt husdjur eller något annat du vill. Om du har långt hår kan du till och med använda en fläkt för att skapa ett tidskriftsskydd!

5.

Express yourself.
Don ' Var inte rädd för att prova någonting. Var uttrycksfull, du kan dansa, ropa, använd din kropp. Du kan vara allvarlig, filosofisk, dum, glad, sexig, hyper eller avslappnad. Tvinga dig inte att agera onaturligt, men låt din personlighet ut. Var inte blyg, trots allt finns det ingen som tittar på. Du kan försöka göra hela kroppen skott eller bara ansikte. Försök röra med ditt hår, använd dina händer, prova olika perspektiv, t.ex. tre kvartalsvy eller profil. Ta mycket bilder och släng inte någon av dem nu. Fortsätt bara ta bilder.

6.

Stoppa.
När du känner dig trött eller irriterad, fortsätt inte. Du kommer att börja få dåliga bilder och kommer att bli avskräckta. Det här är inte en chore, det borde vara roligt och du kan sluta när som helst.

7.

Välj de bästa bilderna.
Vid en senare tid, gå igenom alla bilder du tog och välja de som verkligen står ut för dig. Välj inte de som är tråkiga porträtt, utan snarare de som verkligen uttrycker dig. Var inte rädd för att hålla bilder som verkar riktigt konstiga, det är ofta de mest intressanta.

8. < / p>

Lägg till speciella detaljer.
Om du vill kan du använda ett bildbehandlingsprogram som photoshop, iphoto, gimp eller något annat program för att redigera dina foton. Du kan ta bort fläckar (var noga med att inte ändra ansiktet), öka kontrasten, gör bilden ljusare eller mörkare, skapa en bättre färgbalans eller ändra bilden till en svartvitt bild. Försök inte beskära för mycket, för att ha en bra bakgrundsförväg balans är viktigt för bra komposition. Kom ihåg att ett porträtt inte behöver se ut som det verkliga livet, det måste bara uttrycka dig. Det är samma skäl att målerier inte behöver se ut som fotografier, men väljer att betona vissa punkter om verkligheten istället för att bara presentera
Du kan rama din favoritbild eller lägga den som en del av ett större projekt, som en dagbok eller blogg . I framtiden kan du försöka expandera genom att fylla i samma process med personer som är nära dig för att fira relationer. Försök också dokumentera olika aspekter av dig själv genom att göra en bildsession när du är i olika humör.

Tips och varningar

  • Var inte rädd för att tycka om förgäves. Alla har en särskild skönhet och borde inte vara rädda för att vara stolta över det och att dokumentera det.
  • När barn växer upp tar de flesta föräldrar ständigt fotografier av dem. Varför? För att barnet på några år kommer att se ut som en annan person, och dessa ögonblick kan inte återskapas. Som vuxna gillar vi att titta på barnbilder av oss själva, för vi strävar efter att förstå var vi kommer ifrån. Men när vi blir äldre väljer vi vanligtvis att ta bilder endast för speciella evenemang. Vi glömmer att utvecklingen inte slutar med vuxenlivet och om 20 år kommer vi att se ut som en annan person. Tänk på om du har gjort tillräckligt för att dokumentera dig själv som du är nu.

    Den Problemet är att många människor inte känner sig bekväma framför kameran, särskilt i allmänhet, men alla har en unik skönhet som bör fira och minnas. Casualbilder tagna vid sociala evenemang är vanligtvis inte uttryckliga nog och professionella porträtt, om inte gjort av En utmärkt fotograf, ser alltför iscenesatt. Det viktigaste konceptet att komma ihåg när du tar bilder av dig själv är att du inte försöker ändra dig själv för kameran. Dina bilder ska uttrycka din ande.

    Jag hoppas att alla tar lite tid att uppskatta sig innan livet går förbi dem för fort. Inte bara ska du, dina barn och barnbarn uppskatta det i framtiden, men det kan vara en mycket befriande, förtroendehöjande och självreflekterande upplevelse nu.

    (Dessutom kan du använda den på webbsajter som facebook eller myspace!)