Kan dehydrering orsaka håravfall?

 

Om håravfall

För att helt förstå hur uttorkning orsakar håravfall måste du förstå hur håravfall händer. Integumentary systemet växer ständigt, och håret har en sexårig livslängd. Medan håret växer faller det också ut. Människor upplever håravfall på två olika sätt; shedding och brott. Håret sköljs från rötterna och det bryts av var som helst längs hårstranden. Dehydrering kan orsaka avverkning och brott, vilket kan påverka hårets längd och tjocklek.

Hår och vatten

Vatten är viktigt för hårets hälsa av flera orsaker. Håret är en fjärdedel vatten. Det faktumet ensam bör accentuera hur viktigt vatten är för håret. Vatten bär också viktiga vitaminer till hårrot och hydrerar hela hårsträngen från insidan. Vatten är den främsta energikällan för hårceller, inklusive celler som genererar ny hårväxt. Vatten rensar också kroppen från föroreningar, vilket också orsakar håravfall. Utan korrekt hydrering kommer du att se torrhet i ditt hår och hud som bara kan återställas genom att dricka 8 till 10 glas vatten om dagen.

Varningsskyltar på dehydrering

På en genomsnittlig dag kan en mänsklig kropp förlora 2-3 vatten per dag. Om det vattnet inte byts ut börjar kroppen att dehydratisera. Några av de tidiga varningsskyltarna för uttorkning är yrsel, ljushårighet, muntorrhet, muskelsvaghet, huvudvärk och trötthet. När villkoren fortsätter kommer håret och huden att torka ut och andra, allvarligare hälsofrågor utvecklas.

Hårproblem från dehydrering

Håravfall är bara en av de saker som kan uppstå genom uttorkning. Experter tror att dricka den rekommenderade mängden vatten kan hjälpa andra hår och hårbotten problem, som hårförtunning och mjäll. När en person lider av uttorkning, kommer knappt någon av deras vattenförsörjning till håret. När vattentillförseln är låg måste kroppen riva ut vattnet till vitala delar av kroppen, som hjärnan och hjärtat. Detta leder till överdrift eftersom håret nästan dör av törst och sakta ner hårväxten, eftersom rötterna inte är tillräckligt fuktiga för att stimulera ny hårväxt.

Hårtorkning

En annan form av uttorkning är hårtorkning Hårtorkning kan hända innan fullständig kroppsdehydrering på grund av hur kroppen rantar ut vattnet som du konsumerar. Hårbotten sänker sig och det finns knappast något vatten som kan sippra in i hårroten. Även om kroppen börjar behålla vatten för att bevara vattentillförseln, exponering för sol, kemikalier och vind rånar vitalt vatten från håret. När håret torkar inifrån är håravfallet plötsligt och drastiskt. Det kan leda till balding-fläckar. Det du sätter i din kropp är mycket viktigt för ditt hårs hälsa. Hår är en del av integumentary-systemet, tillsammans med hud och naglar. Detta system kräver rätt näring för att kunna överleva. Vatten är mycket fördelaktigt för kroppen och för håret. Dehydrering sker när kroppen börjar tappa mer vätska än du tar. Normala kroppsfunktioner började lida eftersom kroppen inte får tillräckligt med vatten för att utföra dem. Kroppen lider på många sätt under uttorkning --- en av dem är håravfall.