Så här fixar du ditt hår när du inte har tid att tvätta det

 

1.

Om du har pärmar, ta en stund och blöt dem riktigt bra och handduk dem sedan torra. Använd din hårborste under dem och blås dem snabbt för lite hiss. Detta kommer att fokusera på resten av ditt hår och lägga tillbaka det på ansiktet och pannan.

2.

Smut ditt hår tillbaka (dämpa vid behov) och sätt in det en hästsvans och sedan lägga till en vacker barrette eller slips med ett fint band. Dra en sprut eller två ut och här och le.

3.

Ta tag i det gamla huvudbandet och dra tillbaka håret från ansiktet. Sätt på huvudbandet och försiktigt borsta genom håret några gånger. Om du har pärlor använder du Steg 1 ovan för att lägga till lite volym och du har en klassisk tidlös stil som är orolig och lätt.

4.

Lär dig att göra en fransk stil flätad när du har tid. När du har läst den här klassiska stilen kan du bära ditt hår tillbaka i en fransk fläta med ett vackert tillbehör i slutet och alla kommer att oohhh och ahhh över din klassiska stil.

Lär dig att sätta håret i en 'fransk vridning'. Ju längre du går mellan schampon desto lättare är den här stilen. Oljorna i ditt hår hjälper till att göra det lättare att klippa in. Lägg till ett vackert hår tillbehör och du har en annan klassisk stil vänner kommer oohhh och ahhh över. Dra några wisps här och där för en något annorlunda stil.

6.

Bär en hatt. När jag var i gymnasiet hade jag en vän som hade den här söta baseballkepsen som sa, 'Bad Hair Day'. Hon skulle knyta håret tillbaka i en hästsvans och dra det genom den bakre justerbara delen av baseballlocket och sedan sätta på sin hatt. Alla skrattade och hon fick mycket uppmärksamhet. De flesta visste inte att hon hade arbetat sent på kvällen innan och var uppe i skolan före gryning och hade inte tid att tvätta håret.

Om håret är riktigt oljig, fluff lite pulver (bara lite) genom håret och låt sitta en stund, borsta sedan håret för att ta bort pulver. Pulvret absorberar överskottoljan.

Stil sedan med en av stilar ovan för en bra titt under dagen.

Tips och varningar

  • Borsta håret noggrant dagligen för att fördela oljorna genom hela håret.
  • Om ditt huvud är mycket kliande borsta, riktigt bra innan du gör ditt hår i någon av ovanstående stilar.
  • Planera att tvätta håret så snart du kan ge dig lugn.
  • Hennes hår är annorlunda, en vecka behöver du bara tvätta det en gång i veckan, du kanske behöver tvätta det dagligen.
  • Du kan få många söta hårtillbehör på en dollarbutik så lägg upp en gång på ett tag så att du får lite till hands.
  • Undvik att klia huvudet offentligt Detta anses vara oförskämd eller oacceptabelt i de flesta kulturer.
  • Det finns dagar där du inte har tid att tvätta din höra och ändå är den smutsig och behöver en bra tvätt. Här är några tips för att få dig igenom dagen med minimal obehag eller förlägenhet.