Så här förenklar du en sommardagsdräkt

 

1. Börja med att ta reda på vad som redan finns i din garderob. Om du inte redan har flyttat vintersäckarna, blusarna, jackorna och stövlarna eller till och med i en garderob i en annan rum, om du är lycklig nog att ha extra utrymme. Ditto för lådor - släng ut tröjor och långärmad toppar och packa dem bort för kallare månader.

2.

Gruppa ihop liknande saker i din garderob, inklusive byxor, blusar och klänningar. Gör detsamma med dina lådor, shorts, tees, tankar och träningsredskap ska alla grupperas tillsammans. Ta i regel att 20 procent av dina kläder är vad som verkligen blir slitna, resten är 'fönsterklädsel'. Gå igenom dina sommartåg och ta bort allt som du inte verkligen älskar, ha på dig minst vartannat vecka och behöver ingen rengöring, fixering eller förändringar. Vad du ska lämna är den 20 procent av kläderna som du egentligen bär.

Samla dina grunder. Sommartidens grunder ska innehålla flera tees, ett par eller två khaki shorts eller capris i w hita eller dämpad pinstripe, jeans och ett par enkla kjolar eller solglasögon. Lägg till ett par strappy sandaler i en neutral färg, ett par par flip-flops, dina favorit träningsskor, ett brett bälte, en zip-up hoodie för avslappnad klädsel) och en lättviktigt kofta för dressierskydd.

4.

Vänd upp din garderob billigt genom att lägga till färg. Köp en ny röd tee eller en gul sundress - något som kommer att gå med vad som redan finns i din garderob. Håll dig till klassiskt skräddarsydda separer i fasta färger för maximal mix-and-matchability.Add ett trendigt stycke för att dra ditt utseende tillsammans, som en mini-väst i denim, svart eller khaki.

5.

Sätt bort dina tunga örhängen, halsband och armband och gör enkla silver- eller guldband och en klassisk klocka sommar smycken garderob. Om du bär hattar, bör en bred brimmed halm hatt och en baseball hatt i en neutral färg utrunda dina tillbehör.

Tips och varningar

< li> För att förenkla ännu längre, överväga att göra vit, svart, marinblå eller röd din signaturfärg och bygga din garderob runt den enda färgen. Sparar tid och beslutsfattande när du handlar.
  • Inte shoppa tills du har sett vad som redan finns i din garderob; du kan sluta med impulsköp eller för många av samma föremål som du redan äger.
  • När temperaturen klättrar, verkar det naturligt att vilja förenkla. Mindre är mer på mode som i de flesta allt annat, men det finns alternativ utöver flip-flops och shorts. Här är en primer om hur man förenklar din sommarklädsel utan att offra stil.