Så här undviker du Split Ends

 

1.

Borsta aldrig håret när det är vått. Våt hår sträcker sig upp till 25\% och det är också mer sårbart. Snarare vill du använda en bred tandkam att avlägsna den. Se till att du kamma det försiktigt. eller ens kamma den.

2.

Försök inte att torka håret dagligen. Om du kan försöka låta lufttorka oftare, så blåsa torkning. Det gäller också för flatironer, curlingjärn eller andra uppvärmda hårvaror. Gör detta minst en gång i veckan.

3.

Lätt handduk torka håret när du kommer ut ur duschen eller badet. Torka inte håret genom att gnugga utan hellre genom att blotta.

4. När du har färgat, permed eller något annat kemiskt bearbetat hår, se till att du använder rätt produkter för det . Produkterna kommer att reparera eventuella skador på ditt hår innan det blir splittrade ändar så mycket som möjligt.

5. Använd aldrig vanliga gamla gummiband för att lägga håret. Dessa skador på ditt hår och till och med riva ut det. Välj de som inte anger skador på ditt hår.

6.

Naturligtvis måste du vara uppmärksam på vad du äter. Din kost har mycket att göra med hur du ser på utsidan inte bara insidan. Så äta hälsosamt och det kommer att löna sig.

7.

Trima ditt hår var sjätte till åtta veckor. Detta är det enda sättet att bli av med slutna ändar för gott och hålla dem borta.

När skadan är klar till ditt hår är det omöjligt att faktiskt reparera det. Det finns många produkter som lovar att reparera dem, men allt de gör är tätning, slät och kappa den splittrade lösningen som ger den en tillfällig fix. För att reparera skadat hår måste du undvika allt tillsammans.