Vad används Nizoral Shampoo för?

 

Funktion

Nizoral shampoo huvudkomponent är en aktiv ingrediens som kallas ketokonazol. Det är det enda anti-mjällschampo som innehåller denna ingrediens, som har den högsta effektiviteten mot Pityorosporum oval, som är en organism som är orsaken till mjäll. Nizoral shampoo arbetar för att eliminera organismen istället för att reglera hårbottens pH-balans som många andra skräpmedel. Nizoral shampoo fungerar som ett svampmedel.

Fördelar

Några av fördelarna med att använda Nizoral shampoo är att det fungerar att döda organismen som för första gången på mjällen och det har också mycket pålitliga, långvariga effekter för att eliminera mjäll. Det är känt att arbeta i flera dagar, så människor behöver inte använda den varje dag. Shampoo doften är också mycket trevlig och det lämnar håret rent, glänsande och känns väldigt mjukt.

Behandlingsprocess

För den första behandlingsmånaden med Nizoral shampoo ska den användas ungefär två gånger vecka. Håret måste göras fuktigt, och sedan bör en liten mängd hällas i handen. Då bör det masseras noggrant i hårbotten och sedan lämnas för att sitta mellan tre och fem minuter. Sedan ska det vara helt sköljt ur håret.

Förebyggande process

Efter den första behandlingsprocessen med Nizoral shampoo är det viktigt att se till att mjällproblemet är stoppat från att komma tillbaka. För att göra det ska Nizoral shampoo användas en gång i veckan, eller en gång varannan vecka. Mellan användning av Nizoral-schampo kan vanliga schampon användas.

Biverkningar

Som med alla medicinerade produkter finns det några möjliga biverkningar i samband med användning av Nizoral-schampo. Nizoral shampoo kan orsaka hårbottenkörteln (känd som finnar), kliande, ovanlig konsistens av håret, torr hud och en fet hårbotten. Förlust av hår är en sällsynt bieffekt av Nizoral shampoo. Nizoral shampoo används för att behandla ett tillstånd som kallas mjäll. Mjölk är ett mycket vanligt kroniskt hårbottenproblem där hårbotten flår av, vilket resulterar i klåda och generellt obehag. Nizoral shampoo är en medicinsk typ av schampo som används för att hjälpa till med att kontrollera fall av mjäll. Den består av ketokonazol, som är en aktiv ingrediens som är patenterad.