Fälla en bandana

 

Vikning av huvudbandet

1.

Vik din bandanna i halva diagonalt för att skapa en stor triangulär form. Lägg det framför dig så att mitthörnet vetter mot dig.

2.

Ta tag i hörnet och börja rulla upp det som om du skulle ha en sovsäck. Gör den första vikten i tjockleken du vill att ditt huvudband ska vara. Du borde sluta med en lång, ormliknande form av din valda storlek.

3.

Placera ditt huvudband ovanpå huvudet och binda de två ändarna i nacken din nacke. Eller, för ett annat utseende, vänd bandanien och placera knuten på toppen av ditt huvud.

Vikning av huvudduken

1.

Skapa huvudduk , vika din bandanna i en stor triangel som du gjorde för huvudbandet.

2.

Dra i mitten av din bandanna över huvudets krona och bind den sedan i nacken av din nacke.

Du kan också klara det lösa hörnet under knuten för att hålla din bandanna snygg och nära ditt huvud.

Tips och varningar

  • Se till att du knyter dina knutar tätt - du vill inte att den ska flyga. På grund av bandans material är det nästan omöjligt att knyta det så hårt att du inte kan ångra knuten.
  • Det finns många andra sätt att lägga en bandanna som passar din individuell stil. Experimentera lite för att hitta ditt perfekta utseende.
  • Du behöver inte ens bära bandanen. Det finns många andra saker du kan göra med det genom att använda olika veck. Du kan även vika den för att göra origamiliknande djur och dockor. Kontrollera din lokala hantverksbutik för mönster.
  • Låt inte barn bära bandannor utan tillsyn. De kan försämra andningen om de bärs över näsan och munnen. Barn gör det ofta för att klä sig som rånare.
  • Fäll ut din bandanna när du inte bär den. Annars kan det bli permanent veckat, speciellt om det är tillverkat av ett styvt material.
  • Så här lägger du på din bandanna för att skapa två populära stilar. Den första stilen är ett huvudband. Det håller ditt hår ur ögonen och kan blockera svett på varma sommardagar. Den andra är den traditionella huvudduksstilen, där bandanjen är inslagd runt hela huvudet.