Herbal Remedies för mjäll

 

Olivolja

Olivolja är naturligt klargörande och fuktgivande. Det är en av de mest populära lösningarna för problemskinn, speciellt på hårbotten. Skapa en varm oljebehandling genom att värma 1/4 kopp olivolja i mikrovågsugnen i 30 sekunder eller tills det är varmt. Koka inte oljan eller gör den varm. Applicera oljan i hårbotten i cirkulära rörelser före sängen och täck med duschdräkt. Oliveoljan måste absorberas i hårbotten i ca 8 timmar. På morgonen tvättar du ut olivolja med mild schampo.

Citron och vitlök

Blanda 1 msk citronsaft med 2 msk vitlök. Gör en pasta och applicera på hårbotten. Citronsaft är en naturlig antiseptisk och kommer att rensa Vitlök är ett naturligt antibiotikum och kommer att döda bakterierna i hårbotten för att börja läka. Lämna i hårbotten i 15 till 20 minuter och sedan schampo som vanligt.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger in i hårbotten och låt sitta i 5 minuter. Äppelcidervinäger tar bort de döda hudcellerna som blockerar hårsäckarna och orsakar mjällflingor. Äppelcidervinäger återställer även balans i hårbotten.

Tea Tree Oil

Tea Tree Oil är en vanlig naturlig botemedel mot mjäll. Tea Tree Oil är ursprunglig i Australien, och det har s naturliga antiseptiska och antibiotiska egenskaper. Tea Tree olja blir starkare i närvaro av en infektion. Applicera direkt på hårbotten, eller du kan lägga till flera droppar i ditt vanliga schampo.

Baksoda

Lägg till 1 tsk. av natron till en handfull schampo. Bakpulver kommer att rensa överflödiga flingor och klargöra hårbotten. Bakpulver tar också bort rester från flingor som gömmer sig i hårsträngar. Massage väl i hårbotten och genom håret, skölj sedan som vanligt.

Äpplen

Amanda Watson, författare till 'Natural Beauty: A Step-by-Step Guide', föreslår att man applicerar 2 msk. av äppeljuice och vatten direkt till hårbotten. Äpplen innehåller enzymer som tar bort döda hudceller som orsakar hårbottenflakor. Lämna denna åtgärd i hårbotten 2-3 minuter innan du tvättar håret som vanligt.

Aloe Vera

Innan du shampooar håret, gnid en generös mängd aloe veragel i hårbotten. Låt på i 5 minuter innan du tvättar ut. Aloe är ett naturligt läkemedel som klargör, lugnar och reparerar skadad hud. Det bekämpar mjäll och tar bort flingor så att hårbotten kan läka. Mjölk är ett vanligt problem med många orsaker. Allt från stress till felaktig hårvård kan orsaka mjäll. Den goda nyheten är att det är behandlingsbart, och det finns många naturläkemedel. Naturliga botemedel mot mjäll kan ge dig långsiktiga lösningar, och flera alternativ innebär inte hårda kemiska eller dyra produkter.