Hur Green Beauty Products

 

1.

Läs dina egna skönhetsprodukter. Gå igenom din dagliga rutin och kolla på baksidan av produkten. Titta på kemikalier som parabener, ftalater och petroleum.

2.

Gör en lista över produkter som har osäkra ingredienser. Dessa är eventuellt de föremål som du måste ersätta.

3.

Ange de förekommande föremålen i en online skönhetsproduktsökning som Skin Deep. Deras databas hittar produkten och visar dig sin poäng. Om det ligger i säkert område kan du känna dig bekväm att fortsätta använda den.

4.

Granska listan och bestämma om det finns vissa saker som du inte behöver. Till exempel kan du ha en tonad fuktkräm och flytande foundation på din lista. Att para ihop dina skönhetsptoducts hjälper dig inte bara att bli grön men det kommer också att påskynda din morgonrutin.

5.

Köp produkter som ersätter dem på din lista. Leta efter produkter som har lovat att använda endast certifierade ekologiska och naturliga ingredienser.

6.

Leta efter produkter som inte testats på djur. Om skönhetsprodukten inte har några hårda kemikalier behöver den inte djurförsök för att bestämma dess säkerhet.

Tips och varningar

  • Glöm inte att grön personlig
  • Om en produkt anger 'skadlig vid förtäring' är den inte grön.
  • Dagens konsument blir alltmer medveten om de potentiella miljöfarorna för till synes ofarliga produkter. Den miljövänliga konsumenten behöver lägga till konventionella skönhetsprodukter på listan över möjliga giftiga produkter. Dagens kosmetika och personligvårdsprodukter kan bära hälso- förändrade ingredienser. Med lite kunskap och föreställning kan konsumenten skrapa sina petroleumbaserade skönhetsprodukter för gröna alternativ.