Hur man behandlar akne effektivt

 

1. Starta en daglig hudvårdssystem för att behandla aktuella akne-lesioner och förhindra nya, samt förhindra hudskador från sol exponering. Använd ditt försiktiga rengöringsmedel två gånger dagligen. Min personliga favorit är Cetaphil (billig, mild och effektiv).

2.

Erhålla en bensoylperoxidhaltig lotion, som sträcker sig i potens från 5-10\%. Starta i allmänhet med en lägre potens och applicera på natten i tunn lager. Biverkningar kan innefatta överskott av rodnad och torrhet - börja så långsamt och öka appliceringsfrekvensen två gånger dagligen eller öka effekten om oljighet inte minskar efter 1 månad användning. Om du har kombinationshud, med vissa oljeprodukter och andra som är torra, applicera bara på de oljiga områdena.

3.

Skaffa en retinolhaltig kräm som sträcker sig i styrka från 0,025\% - 0,1\%. Som med bensoylperoxid, biverkningar inkluderar rodnad och överskott torrhet, så börja lågt och gå långsamt; Applicera på natten eller till och med bara varannan natt tills din hud är acklimatiserad. Öka effekten om hudens jämnhet och porstorleken inte förbättras efter 4 veckor och biverkningar är inte otillåtna.

Överväg att besöka din läkare för att diskutera hur du använder recept aktuellt antibiotikum, speciellt om din akne i stor utsträckning kännetecknas av djupa, röda, smärtsamma, långvariga lesioner eller många pustler (vita huvuden som uttrycker pus när du poppar). Dessa är tecken på inflammation orsakad av bakteriell konsumtion av oljor och döda hudceller. Om dessa typer av lesioner inte är vanliga på din hud, överväg att använda endast ovanstående behandlingar i 3 månader innan du överväger ett antibiotikum.

5. Använd en lätt, oljfri fuktkräm innehållande en SPF på 30 eller högre två gånger dagligen. Alla aknebehandlingar innebär att du torkar och sloughing av huden, vilket ger anbudet ny hud under mer utsatt för skador från UVA och UVB-strålar från solen.

Tips och varningar

  • Om du bär kosmetika, var noga med att rengöra alla borstar och applikatorn ordentligt med en mild tvållösning.
  • Välj oljevänliga, icke-komodogena kosmetika-mineralpulver är mina nuvarande favoriter eftersom de inte bidrar till oljighet och har inneboende antiinflammatoriska egenskaper.
  • Om du efter 3 månaders trovärdig efterlevnad av din hudvårdsserie fortfarande upplever betydande utbrott, se läkare för receptalternativ.
  • Människor med djupt inflammerad akne som resulterar i gropssår bör söka sin läkares råd direkt. Denna typ av akne kräver vanligen ett receptbelagt läkemedel som måste övervakas noga för att verkligen förbättra.
  • li> Använd sunt förnuft! Börja inte med din nya hudvårdssystem 3 dagar före prom, ditt bröllop eller th e-familjefotografering om du upplever obehagliga biverkningar. Acne vulgaris, eller vanlig ansiktsacne, är extremt vanligt och kan vara störande för dem som har det. Mild till måttlig akne kan behandlas med noggrann överensstämmelse med en multi-agent hudvård.
    Acne orsakas av tre faktorer: överdriven oljeproduktion; pore blockering av död hud; och bakterier som matar på överflödig olja, vilket skapar inflammation.