Hur man förkortar bröllopståg

 

1.

Undersök bröllopsklänningen. Kontrollera om tåget är avtagbart eller inte. det är lättare att åstadkomma förkortning av bröllopstågets storlek om det är avtagbart, men om det inte är, eller om det är en del av bröllopskläderna, förtvivla inte. Du måste bara arbeta runt bröllopsklänningen utan att sätta

2.

Ta bort det löstagbara tåget.

3.

Lägg tåget eller kappan på toppen av ett rent plattbord.

4.

Mäta från midjan till kappan. Se till att du gör denna åtgärd i mitten , för tågen kommer i ojämna former men oftast är den längsta delen mitt i spetsen.

5.

Vik bröllopståget till önskad längd och lägg sedan flera pinnar för att hålla dem ihop.

Höj tåget (eller hela bröllopsklänningen för icke-avtagbara tåg) och prova det. Se om du är nöjd med det nya längd.

Markera nu den vikta veckan med en klädtillverkarens krita eller krita, ge minst 2 till 4 tums ersättning för benet.

8.

Trim eller hugg bröllopståget från där du sätter in kvittot.

9.

Sy den nya siden med en sömnad maskin eller du kan sy en hand för hand, bara se till att du dubbelstygn för styrka. Använd en trådfärg som passar noga med din bröllopsklänning. Om du har en vit bröllopsklänning, välj den typ av vit som matchar den. Det finns vissa variationer av vitt och om tråden visar det kommer det att bli uppenbart om dragkolorna inte stämmer nära varandra. Därför kan stygn ibland vara ett bättre alternativ så att stygn kan döljas nedanför.

10. Sätt pärlor i botten av tåget som matchar vad används för resten av klänningen för att göra den mer attraktiv och vacker. Försök sedan på din bröllopsklänning med det nyligen förkortade tåget. Använd ångstryk för att räta ut oönskade rynkor och veck.

Tips och varningar

  • Försök inte göra det här projektet om du inte känner dig säker nog att göra det eller om du inte vet hur man gör grundläggande sömnad. Det kan sluta kosta mer att ersätta tåget eller kappan om du gör misstag som du inte kan reparera. Hyr ett proffs för att göra det rätt för dig.
  • En brud väljer ofta en bröllopsklänning baserat på mode smak och pris. Från och till och med verkar det som om det är en perfekt kappa med ett inte så perfekt tåg. Vissa brudar föredrar långa tåg men vissa gör det inte. Katedraltåg kan exempelvis spännas så länge som 15 fot eller längre medan kapelltåg kan spännas så länge som 7 fot. De kan förkortas av klädtillverkare, men det kommer att kosta extra pengar att göra det. Om en brud har syf kunskap kan denna uppgift bli ganska billigt.