Hur man gör en naturlig ansikts toner

 

1.

Förbered behållaren du väljer genom att sterilisera den. Vissa diskmaskiner har en steriliseringsinställning; Det är dock ett slöseri med energi att använda det för bara ett glas. Du kan också sterilisera det genom att placera det i kokande vatten i ca 10 minuter - se till att burken torkar ut innan du lägger till ingredienserna.

2.

Du kan köpa rosewater från hälsokostaffärer eller till och med på vissa etniska marknader. Det är en ingrediens som ofta används i indisk matlagning. Om du planerar att laga mat med det kanske du vill köpa rosewater som är lämpligt för mat.

3.

Du vill också hitta destillerat vatten. Fråga din lokala apotekare om de har någon. Om du har svårt att spåra den kan du ersätta detta för häxhasel.

4.

Fyll burken halvvägs med rosevatten och halvvägs med destillerat vatten eller häxhassel. Tillsätt tre droppar kamille eterisk olja. Täck burken tätt och skaka för att fördela oljan. Låt den stå i ca 24 timmar tills du använder den.

5.

Skaka flaskan väl. Skölj en bomullskula med tonern och applicera över ansiktet efter rengöring och innan du applicerar fuktkräm.

Tips och varningar

  • Se till att du inte är allergisk mot någon av dessa ingredienser. Du kan göra ett lapptest genom att applicera lite toner på insidan av din handled och vänta 24 timmar.
  • Om du har ett hudtillstånd som rosacea, besök din hudläkare för att övervaka ditt tillstånd och se till att det inte gör det Det blir inte sämre. Det finns en mängd olika behandlingsalternativ.
  • Jag har rosacea, ett problem som gör att min hud blir irriterad och inflammerad. Ett av de stora problemen med rosacea är att jag har svårt att hitta kosmetiska produkter som är mjuka nog att inte irritera mitt ansikte och tillräckligt bra så att mitt ansikte faktiskt kommer att läka från uppblåsningen. Även om jag har hittat några kosmetiska företag som faktiskt hjälper mig, gillar jag att göra mina egna hudvårdsprodukter. Jag har handutvalda ingredienser för att lugna rodnad och jag kan göra det friskt när jag behöver det. Plus, du vet inte alltid vad som finns i köpta kosmetika, men det finns några bra företag där ute.

    Detta recept är enkelt. Du kan hitta ingredienserna i din lokala hälsokostaffär eller du kan få dem online.