Hur man retar eller backcomb ditt hår

 

1.

Det hjälper verkligen om du inte tvätta håret omedelbart innan du kammar tillbaka. Oljorna i ditt hår hjälper till att hålla det på plats bättre om du hoppar över en dag med tvätt. Komba eller borsta ut håret, ta bort alla tangles (obehöriga tangles, det vill säga).

2.

Ta det hårsektion du planerar att reta och klippa upp . Använd ett krusjärn vid rötterna för att ge det lyft. Håll curling iron på rötterna i 5-10 sekunder och släpp försiktigt ut. Försök att inte störa hissen som skapats av krulljärn. Låt svalna.

3.

Använd en råttstångskam (den typ som är liten, billig och har en punkt på handtaget) för att börja reta håret. Ta en del av ditt hår som är ca 2 'tjockt och håll det rakt upp, vilket ger lite spänning. Sätt tänderna på kammen ca 3 tum från hårbotten och tryck ner. Repetera. gör det korrekt, kommer du förmodligen att känna att du 'är' rubbed den felaktiga vägen '!

4.

Övning gör perfekt! Om du har en vän att hjälpa det gör jobbet lite lättare. Upprepa denna process flera gånger i sektioner och spray med en stark hållspray. Tillåt att ställa in några ögonblick.

5.

Stil hår som önskat, och se till att släta ut de yttre ytorna som kan ses så att de verkar vara plana och släta. Du uppnår detta genom att bara kamma hårets översta yta, 'ignorera' det rattade håret nedanför, eller Du kan försöka använda dina händer och en liten bit vatten. Detta kommer att se till att du inte ser ut som tjejen i bilden.

6.

Ge en sista päls av hårspray för att säkerställa att du har det könet y diva storhårig look. Du ser fantastisk ut, och du vet det! :)

Tips och varningar

  • Ju mer du bakar ihop varje avsnitt, desto mer kvarhåller ditt hår.
  • Gör inte det dagligen, det skadar ditt hår och orsakar splittrade ändar.
  • Kalla det vad du vill; retas, bakkammar, rattar, det är detsamma. Teasning av håret är ett sätt att lägga om ögonblicklig lyft och volym där du behöver det mest. Det blev mest populärt tillbaka på 1950-talet och har blivit inåt och utåt ända sedan . Jag kommer fortfarande ihåg chocken som jag kände när jag frågade min 'way uncool' mamma att visa mig hur, och hon visste hur man bättre än någon jag någonsin sett tidigare!