Hur man skapar en spa miljö hemma

 

1.

Handdukar - Vissa handdukstillverkare har ett 'spa' handdukslinje, som Chris Madden vid JC Penney. Chris Madden Spa Handdukar är en tjock våffelväv och på en gång hade de en matchande spa-kavaj. Tänk tjock, mjuk och super lyxig för att påminna dig om handdukarna på ett bra spa. Du kan rulla eller stapla en grupp handdukar dekorativt i en korg eller på en hylla.

2.

Stearinljus - Aromaterapi ljus kan ha olika fördelar. Lavendel för vilsam sömn. Citrus för uppfriskande. Eukalyptus för rening av bihålor. Det finns också en mängd blandade ljus dofter. Välj en doft du tycker om eller välj en blandning som har de fördelar du letar efter. Placera dem runt i rummet och lätta dem (säkert, förstås) när du vill göra ditt badrum till en spa-liknande fristad.

Musik. Jag håller en bärbar CD-spelare i garderoben i mitt badrum. När jag vill ha den fullständiga spa-upplevelsen i hemmet, spelar jag en avkopplande CD. Jag har 2 som jag bara gillar för detta ändamål. Bad u0026 amp; Kroppsarbeten Aromaterapi - Hydroterapi Lugnande musik för ett helande bad. Mjuka oceanljud kombineras med mjuka instrumentaler för en 'bara chill out' känsla. Jag gillar särskilt spår # 3. Jag tycker också om aromaterapi musik för avkoppling genom musikaliska reflektioner. Det finns 6 spår på denna skiva och var och en är uppkallad efter olika aromaterapioljor.

4.

Hydroterapi - Den helande kraften i vatten. Ta ett bad. Planera att suga i 20 till 30 minuter oavbruten. Längre soaker kan torka ut huden. Kortare soaks är inte avslappnande. Lägg till 5 till 10 droppar av din eteriska olja eller ditt favoritbadsalter. Spela avkopplande musik, ljusstearinljus, ha plush handdukar och bekväma pyjamas eller en kavaj väntar. Om du har ett bubbelbadkar bättre. Om du inte kan du fortfarande njuta av en varm blötläggning.

5.

Dusch - Om du inte har tid till bad, kan duschen ha liknande När vi renoverade vårt badrum installerade min man en kombinationsvärmare / fläkt. När jag är redo att sätta mitt badrum i ett spa, värmer jag rummet upp i några minuter för att ta avkylningen, speciellt vid kallt väder. Jag strövar några droppar eteriska oljor in i duschen och ångan aktiverar dem för att doft hela rummet. På kvällen kan jag använda lavendelolja. På morgonen, något mer energi. Om jag är överbelastad använder jag eukalyptusolja. Jag omedelbart transporteras tillbaka till en spa-upplevelse när ett eucalyptus ångbad kommer upp i tankarna. Varning - oljan kan göra brädans yta glatt. Jag försöker spruta oljan på ytor där mina fötter inte behöver tränga.

6.

Spabehandlingar -
oExfoliation - En loofah eller torrborste är en bra verktyg för att lägga till ditt hemspa. Använd torrborste före duschen eller badet. Använd lökan i duschen eller badet. Om du inte har någon av dessa kan en tvättduk exfoliera huden i en nypa.
oScrub - Köp en bra luktande skrubba, eller du kan även göra din egen med grundläggande ingredienser som finns i din mataffär, som sitssalt eller socker, olivolja eller nötolja, frukter och andra ingredienser.
oFacial - Använd högt kvalitet, naturliga produkter för att ge dig en mini-ansiktsbehandling. Rengör och ton, använd sedan en mask. När masken är sköljd, fuktar den.
oHair - Nu är det bra att prova en djup balsam medan du suger i badet eller tar en spa-liknande dusch. Applicera balsam eller hårmask, sätt håret i ett duschlock och låt balsammet fungera. Skölj enligt anvisningarna.

Dryck - Ett glas vin eller champagne är en viloläge för avkoppling i badkaret, men det finns andra alternativ för hemmet spa för. En kopp ört eller grönt te är underbart. Jag älskar Teavana te. Du kan också prova frukt eller ört infuserat vatten. Lägg gurkor, mint, citrusfrukter, bär, till och med vattenmelon till en kruka med vatten. Eller prova en blandning av dina favoriter. Koka vattnet i flera timmar, ju längre desto bättre för mer smakinfusion. Sippa det här under din egen spa-upplevelse eller när som helst för att vara hydratiserad utan tillsatta kalorier.

Tips och varningar

  • Varning - Använd eteriska oljor i badkar eller dusch kan göra badytan hala. Stänk oljedropparna på andra ytor än dusch- eller badgolvet.
  • Du kan inte alltid resa till ditt favoritbad - det tar mycket tid och mycket pengar. Det är enkelt att skapa en spa miljö hemma och det behöver inte vara dyrt. Om du har mycket tid följer du Alla dessa steg. Om du har mindre tid väljer du de steg som appellerar mest till dig.