Hur man tar hand om lång lockigt hår

 

1.

Sluta tvätta håret! Jag vet att det här är svårt eftersom du har programmerats för att tvätta / skölja upprepet. Sluta göra det HÖGER NU. Inget mer schampo någonsin. Låt mig förklara: ditt lockiga hår är fint i textur och har en annan matris än rakt hår. Det kan inte ta över missbruk och stränga egenskaper hos schampo. Shampoo torkar ut det för mycket vilket gör det fräckt och sprött.

2.

Lyssna inte på din frisör när hon säger att hennes schampo är mild (den som hon råkar vara säljer) - för att jag vet att hon inte har långt lockigt hår, gör hon? Hur skulle hon känna till den dagliga kampen du går igenom? Lita på mig på detta. Inget schampo av något slag - någonsin.

3.

Använd dina fingrar och * friktion * för att 'tvätta' ditt hår. Använd bara balsam - och använd inte för mycket. En lockig hårbalsam är lite lättare, så det väger inte håret så mycket som ett annat slag.

p> För att 'tvätta' ditt hår med balsam - när du är i duschen, sätt bara lite i dina händer och försök att hålla dig borta från hårbotten - bara dina ändar behöver mest. Använd friktion med fingrarna i hårbotten för att lossa smuts och gamla hårvårdsprodukter borta. Kör sedan fingrarna genom håret som om dina fingrar var en kam. Var försiktig - du vill aldrig höra en snap eller pop - det betyder att du bryter ditt hår. Ditt lockiga hår är mest vunerable när det är vått. När du 'kammar' håret med fingrarna kommer du sannolikt att få en handfull när du är klar. Detta är normalt, så oroa dig inte om det.

5. Tänk på ditt hår som en textil - som en ulltröja - vad skulle hända med din ulltröja om du använde sudsy-shampoo och sedan en hög värmetorkare på den och tvingade den i en annan form - som du gör ditt hår? Tröjan skulle aldrig återhämta sig. Håret är dött som ulltröjan, men det är fastsatt i en levande hårbotten som kan producera oljor, så det kan studsa tillbaka. Vi kan fixa det!

6.

Gå inte ut ur duschen och tätt linda en handduk runt - det bryter lockigt hår lätt vrida det försiktigt med händerna och klappa försiktigt med en handduk. Om du 'kammar' håret med dina fingrar bra i duschen, kommer du inte ens behöva köra en kam genom håret efteråt.

p> 7.

Under de närmaste två veckorna kommer ditt hår att gå igenom en justering. Det kommer att verka oljigt och fet men du måste stanna på vägen! Det kommer att sluta överproducerande oljor snart nog (cirka 14 dagar) och då kommer det att förbli glänsande och rent, även om du inte tvättar den dagen.

Min Favoritprodukter för defrizzing är: Nudelhuvud Curling Cream från Beyond the Zone. Lägg det här lätt överallt, lägg sedan till en dezzer som Frizz-Ease - The Secret Weapon (finns i nästan vilken hårkretsgång). Lägg även till en touch av en 'shiner' - som för brunett hår. Shiners eller saker som lovar 'glänsande' hår, är produkter som är tjocka, så använda dem sparsamt. Bara lite på ändarna för att hjälpa den värsta frizzen och få den underbara cirkel spiralen på botten.

9.

För att få de stora spiralkrullarna behöver du bara ta en bit hår när det är vått och vrider det runt och tills det är tight Låt den torka innan du delar den i flera lockar. Kom ihåg att scrunch!

10.

Du kan använda en torktumlare med en diffusor i några minuter på dina rötter om du behöver för att lägga till volym. Vänd huvudet upp och ner för bästa effekten.

Tips och varningar

  • Räkna dagarna sedan du slutade shampooing - det hjälper dig att göra det till slutet av de 14 dagarna. < / li>
  • Låt ditt hår växa länge efter maximal krökning. Det tar några varv innan ditt hår kan nå sin ära.
  • Bekämpa inte ditt hår längre - låt det hänga var det vill. Inga fler slagsmål betyder inga mer hårda hårdagar.
  • < li> Läs boken 'Curly Girl' av Lorraine Massey. Bästa boken någonsin på lockigt hårvård!
  • Hitta en frisör som vet hur man skar lockigt hår. De säger alla att de gör, men då skär de krullen på fel ställe och du har förlorat din spiral.
  • Bara ett schampo (när du går till ett hårklipp) kan förstöra veckor av perfekt hår.
  • Krokigt hår behöver särskild behandling för att se sitt bästa ut. Följ dessa riktlinjer om du har långa lockiga eller vågiga lås.