Om Facial Hair Removers

 

Betydelse

Håret i ansiktet är mer känsligt än håret på underarmarna och benen. Det innebär att särskild vård måste vidtas för att bli av med den. Och för kvinnor är det också viktigt att använda en metod som vann inte lämna stubben. Detta har lett till en rad metoder som tar bort ansiktshår längre än att raka det och det kommer att lämna huden mjukare än en rakhyvel.

Funktion

Vissa hårborttagare använder kemikalier för att lösa ansiktshåret. Dessa kallas depilatory krämer, och de kommer generellt med någon typ av lugnande lotion ingredienser för att få huden att känna sig smidig efteråt. Uppsidan mot depilatory krämer är att de lämnar huden mycket slät och det hårfria området kommer inte att börja växa hår i ungefär två veckor. Nackdelen är att de i allmänhet har en stark, obehaglig lukt. De kan också göra huden röd i en timme eller två efter användning.

Typer

Plocka bort ansiktshår kan göras med pincett. Detta kan skada hårsäckarna och göra att de blir större. Detta kan orsaka att håret växer tillbaka skakigt. Medan denna metod är billig är den också en av de mest smärtsamma. En mindre smärtsam metod är laser hårborttagning. Detta görs genom att en lasertekniker rikta en laser mot området och låter det förstöra håret som växer där. Efter några behandlingar med en laser, kommer håret inte att växa tillbaka alls.

Identifiering

Vaxning och sugaring är sätt att dra ut ansiktshår ut och hålla ut det under lång tid. Vaxning görs genom att man använder ett varmt eller kallt vax i området, lägger en tygduk på vaxet och rippar sedan vaxet bort. Sugaring görs med samma metod, som ersätter sockervatten blandat med citronsaft för vax.

Funktioner

Threading är en mindre känd ansiktshårfjerningsmetod som fungerar som att plocka. I stället för att plocka håren från folliklarna en åt gången tar tråden bort dem flera åt gången. Gängan måste hållas vid tre punkter och vridas sedan över håret som ska tas bort. Eftersom det är ett komplicerat förfarande att lära, besöker många kvinnor en utbildad estetiker för deras tråder. Resultaten är hårfria områden som inte växer tillbaka i flera veckor. För kvinnor finns det få saker som pinsamt att ha avskyvärda hår på hakan eller konturet på en mustasch. Vissa kvinnor har överskott i ansiktshår på sidorna av ansikten. Det finns ett antal sätt att bli av med något ansiktshår som orsakar pinsamhet.