Så här köper du lämpliga kläder

 

1.

Handla i lämpliga butiker. Små butiker i köpcentret som säljer många trendiga eller junior-size-kläder är inte platsen för att handla på arbetsdräkt. Gå till varuhus eller specialaffärer som specialiserar sig på mer sofistikerade klädstreck. Rabattbutiker är bra för enkla lagerläggningar, camisoler, skjortor att gå under blazers och strumpor. Om du är på en budget kan du leta efter lämpliga kjolar och byxor, men försök att investera i minst en kvalitet blazer och två par byxor eller kjolar från en bra varuhus.

2.

Investera i en kostym. Om du arbetar i en företagsmiljö, investera i två eller flera. En kvalitetsdräkt med en bra skräddarsydd passform ger dig ett direkt polerat, professionellt utseende. Gå till en varuhus eller specialaffär till hitta en bra strukturerad kostym med dart och foder för att hjälpa dig att behålla sin form och din. Många butiker erbjuder gratis skräddarsydda, så kolla in dina alternativ. Köp en neutral färg i svart, grått, marinblå eller djupbrunt i ett enkelt snitt så att bitarna Även om du inte arbetar i en företagsmiljö, är det bra att ha en kostym för viktiga möten, jobbintervjuer och affärsluncher. En kostym är också perfekt för när du behöver leda en grupp i en träningspass, diskutera prestationsproblem med dina underordnade, eller någon annan situation där du behöver ge en myndighet.

3.

Välj blusar med struktur. Knapp-ner stilar med krage är ett bra alternativ, men var noga med att välja dem med darting för att komplettera din form. Silke, rayon och några bomullspolyesterblandningar kan vara bra tygval. Modal är ett bättre val än bomull och har ett glänsande, lyxigt utseende. Bomullsklänningskläder kan fungera bra, men undvik bomullstyg eller tee-shirt tyger, särskilt i en företagsmiljö. Om din arbetsplats är mer avslappnad, välj bara bomullsblusar med strukturerad detaljering som darting, empire midjestänger, knapp stängningar och utsmyckningar. Vanliga tees och tankar är till vardagligt slitage, inte arbetsslitage. Oavsett hur avslappnad arbetsmiljön, du borde aldrig bära någonting baklösa, visa överdriven klyvning, eller avslöja någon del av din midriff. En spets av klyvning är bra med en v-halsblus, men var noga med att alla som tittar på dig ser dig först och inte ditt bröst. Visa din femininitet genom detaljer i dina kläder som en tulpan-kantad kjol eller fint band eller spets på din sidenblus. Spara de sexiga snygga och snygga topparna för kvälls- eller helgslitage.

4.

Köp kjolar som sträcker sig till knä eller lägre. Om du har stora ben kan en skräddarsydd kjol vara precis ovanför knäet, men ingen minis. Smarta raka pennkjolar eller lilla A-linjer är de bästa alternativen. Broderade eller blommiga kjolar kan vara ett bra val om de är gjorda av kvalitetstyger Det hänger bra. Koppla ihop en mer avslappnad kjol med en blazer och klackar för att hålla den professionell. Undvik full volym eller bondekjolar för företagsmiljöer. På en mer avslappnad arbetsplats kan jeankjolar vara ihop med en klänningskjorta eller blazer. jean kjolar bara i en mörk fast tvätt, ingen blekning eller grovkantad detaljering.

5.

Välj byxor som passar bra och har rätt längd. Använd dina arbetsskor till affären när du går och köper nya byxor. Om du alltid bär klackar vill du se till att byxorna är tillräckligt långa för att passa dem. Vissa varuhus erbjuder skräddarsydda tjänster, så långa byxor kan hämnas till rätt längd för dig De kan också ta i midja eller lårområden. Regeln för byxor är att köpa något som passar den bredaste delen av din figur, och sedan har de andra områdena förändrats. Din byxa borde inte passa in i midjan och sedan vara rynkande på framsidan eftersom de är för täta över höfterna eller baksidan. Köp en mitten eller högre. Låg höjning är inte lämplig för en arbetsmiljö. Investera åtminstone två bra par byxor som billigare tyger har en tendens att blekna, krympa och piller. Om du inte arbetar i en butik eller annan verksamhet där avslappnad trendig mode uppskattas, håll dig borta från leggings i arbetsmiljön.

6.

Titta på skräddarsydda klänningar med full täckning. Klänningar och faux wrap-klänningar är bra alternativ. Håll dig borta från solklänningar, halter-stilar eller något baklösa. Om en klänning är lite låg- klippa, ha på sig en utsmyckad tank eller kamisol under. Korta eller långärmade stilar är dina bästa vadderar. För ärmlös stil, välj något i en skjorta eller höghalsad stil för att hålla den snygg och professionell. knä eller knälängd. Längre klänningar kan se för formella eller för bonde -likt, beroende på skärningen.

7.

Köp lättviktströjor i fasta färger eller preppy-utskrifter som argyle. Silkeblandningar och kashmir kvalitet är perfekta alternativ för v-hals pullovers eller cardigans. Paraserade med en skräddarsydd oxfordröja, kan dessa lätta bitar göra ett bra affärsmässigt utseende. Bulkier knutar och ullar med djärva ränder eller mönster är för helger och skidresor.

8.

Investera i så många blazers som din budget tillåter. Du kan ofta hitta snygga kvalitetsblåsor i kvinnors klädaffärer i köpcentret till låga priser eller på försäljning. Så länge det passar, har du bra detaljerade detaljer som darting och midjedetaljer, och långa ärmar är det ett bra köp. Blazers kan gömma många sorters brister, och gör omedelbart utrustningen mer elegant och professionell. Om du jobbar i en avslappnad miljö eller har den fruktade vaga 'affärsmässiga' klädkoden, kan du använda en blazer för att klä upp mörka tvätt jeans, byxor med korta shorts, capris och tryck eller jeanskjolar. Koppla med en knapphalsblus för ett jämnare utseende.

9.

Köp strumpor. Om mode för strumpor är in eller ut, kräver en kostym i en företagsmiljö slitage på strumpor. Använd rena stilar i nakna toner för sommaren och svart, marinblå, brun eller grå tights på vintern. Undvik vita, ljusa färger eller utskrifter för kontoret. Footless stilar är bäst kvar för avslappnade miljöer.

10.

Välj separerar som kommer att fungera tillsammans. Leta efter kjolar, byxor och blazers i neutrala färger som svart, grå, marinblå, taupe eller brun. Vit, grädde och svarta blusar är också bra basdelar att ha. Du kan lägga till färgade eller utskrivna bitar till en neutral garderob och ha flera outfits att välja mellan. Att köpa matchande bitar innebär att du har fler möjligheter med en mindre garderob och kan spara pengar i din budget.

Tips och varningar

  • När du börjar ett nytt jobb, fråga om företagets klädkodspolicy och använd det som din guide. Om det inte finns någon officiell politik, titta på andra. Om de flesta kvinnor har på sig drag, så borde du också. Titta på de mer framgångsrika kvinnorna på företaget och se vad de har på sig. Experter rekommenderar alltid att du klär dig på jobbet du vill ha, inte det jobb du har. Var inte rädd för att stå ut genom att klä sig lite mer formellt än dina medarbetare. Om du arbetar i en avslappnad miljö, behåll din garderob på den mest professionella delen av vardagsspektret. För många människor, inklusive chefer och företagsägare , hur du klär sig återspeglar hur mycket du bryr dig om företaget och kunderna.
  • Eftersom arbetsplatser blir mer avslappnade kan det vara en förvirrande process att veta hur man klär sig på jobbet. Företagsmiljöer är de mest strikta när det gäller garderob, men även i mer vardagliga miljöer är det viktigt att följa några grundläggande regler när man väljer bitar på kontoret. Lär dig hur man letar efter rätt stilar och snitt och köper lämpliga kläder som hjälper dig att tjäna den respekt du förtjänar.