Vad är den genomsnittliga kostnaden för hårimplantat?

 

Tidsram

En installation av hårimplantat kan ta var som helst från 5 till 10 timmar varje session. Mängden sessioner och den tid det tar under varje är andra faktorer som går in i kostnaden. Flera grafts görs under varje session. Den genomsnittliga kostnaden för varje transplantat är $6, men kan erbjudas till ett rabatterat pris om en person behöver mer än en session.

Överväganden

En sak att komma ihåg när man överväger hårimplantat är det hundratals (och till och med tusentals) av transplantat behövs under varje session för överdriven balding. Den genomsnittliga kostnaden för denna procedur sträcker sig från $7 000 till $10 000, beroende på vilken typ av hår som används. Det tar fortfarande upp till tre månader att se resultat.

Kostnadsbesparingar

Även om hårimplantat verkar vara dyrt sparar det fortfarande pengar på lång sikt. Hårimplantat kräver inte långsiktiga sessioner och ersättningar. För andra håråterställningsmedel utan kirurgi kan underhålls- och fortsättningsutgifterna vara ytterligare $2000 mer än kostnaden för engångsimplantaten.

Typer

Det finns tre olika typer av hårimplantat, var och en av dem vilket påverkar kostnaderna för förfarandet. Single Hair Follicular Unit är den första typen där enskilda hårsträngar transplanteras, en i taget. Många använder denna typ när hårlinjen och mjuka kanterna önskas. Follikulära enheter är nästa typ, vilket ger ett tätare utseende med två hår som transplanteras i taget. Den sista typen, Modifierad follikulär, transplantationer 3 eller 4 hår för en mer skrymmande look. Den dyrare typen är Single Hair Follicular Unit, och den billigaste är Modified Follicular.

Varning

Innan du bestämmer dig för hårimplantat, handla om en erfaren kirurg med de bästa priserna. När det gäller dessa typer av förfaranden, vill du inte hoppa över priset men du vill också se till att du får det bästa värdet för dina pengar. Det betyder att du måste kontrollera kognitorns uppgifter och hennes prislista. Om en oerfaren kirurg gör proceduren kan du hitta dig själv att förlora pengar och mer hår om förfarandet går fel. Ärrbildning och infektion är också risker vid hantering av en oerfaren kirurg. Hårimplantat är ett sätt att återställa håret efter överdriven balding. Att få implantat är inte den första försvaret när man upplever håravfall. Istället är hårimplantat det som görs efter det att naturlig håråtervinning inte är möjligt. Kostnaden för hårimplantat är beroende av flera faktorer. För den hårdhet som behöver läggas till och vilken hårtyp som används är några av de saker som bestämmer priset.