Vad är en hårdiffusor?

 

Historia

Hårdiffusorer används vanligen i salonger, men deras popularitet har minskat för vanlig användning hemma. På 80-talet och början av 90-talet inkluderades hårdiffusorer ofta i inköp av en hårtork. Diffusörer ingår fortfarande ibland i inköp, men det är mindre vanligt. De kan köpas separat hos skönhetsförsörjningsaffärer och kopplas till nästan vilken som helst standard hårtork.

Typer

Diffusörer kan sänka sig på torkningstiden, eftersom de inte bara torkar håret, utan hjälper också till styling. Det finns två olika typer av hårdiffusorer. Den ena är stor och liknar en tratt och diffunderar håret över en stor yta. Den andra har en smal öppning och blåser koncentrerad luft ut på en liten del av håret. Båda är användbara, och välj det som är rätt för dig beror på vilken funktion du tycker om diffusorn som ska utföras.

Funktion

Den första används för att öka krullarna eller vågorna för naturligt lockigt eller vågigt hår. används också för att lägga till hiss och volym till rakt eller löst hår, men det ska bara användas i hårets rot för att göra detta. Den senare används för att hålla hetluften blåst från torken på ett område och förhindra att frizz kommer från bildas i hela håret. I motsats till att håret blåser ut ur torken och går överallt, kommer det bara ut ur ett smal munstycke, vilket gör att hårkutan kan ligga platt när den används med en rund eller platt borste.

Storlek

Storleken på diffusorer kan variera och du hittar det största urvalet på en skönhetsaffärsbutik eller en specialaffärsbutik som Ulta eller Sephora. Diffusorer som säljs på egen hand kommer att passa en vanlig hårtork och kostar vanligtvis var som helst från $10 till $20. Diffusörer varierar inte i kvalitet, eller arbetar tillsammans med torken du ' re arbetar med. En lågprisdiffusor kommer att utföra precis samma som den som köpts till en högre prispunkt.

Potentiell

Användning av diffusor kan sänka ner på torkningstiden, men gör det också lättare att uppnå det hår du kommer att älska. Att hitta en hårdiffusor är inte svårt, och de är överkomliga, vilket gör dem till ett fantastiskt skönhetsverktyg att prova. Hårdiffusorer tjänar många olika ändamål, och de kan vara ett användbart verktyg för att uppnå en viss frisyr. Rätt stylingverktyg kan göra ditt hår lättare att hantera och lära dig hur du ska arbeta med ditt hår och omfamna dess naturliga struktur.