Hembehandlingar för torrt hår

 

Oljor

Oljebaserade produkter kan vara effektiva verktyg för att korrigera skador. En resa till en drogbutik ger flera alternativ, från pre-shampoo-behandlingar till slutbehandling. Heta oljebehandlingar är populära och billiga och har använts i årtionden. Olivolja, kokosolja, mosad avokado och majonnäs är naturliga lösningar som ger liknande resultat. Tillförsel av värme hjälper oljan att penetrera håraxeln. Efter användning behövs en noggrann tvättning med schampo av god kvalitet.

Cream Conditioners

Den vanligaste balsam är den dagliga krämkonditioneringen. Normalt tillämpas efter schampo, dessa billiga formler ger ljus konditionering utan fettighet eller uppbyggnad. De sköljs ut efter den rekommenderade tiden - normalt en till tre minuter.

Efterbehandlingar

Typiska inloppsbehandlingar appliceras efter tvättning och handdukstorkning. De kammas genom från rötter till ändar. Förutom att lägga till fukt till uttorkat hår, hjälper de med avskärmning. En hem-version använder en blandning av destillerat vatten och daglig balsam, applicerad med en sprayflaska. Kommersiella sorter finns i krämer och vätskor, med priser som passar alla budgetar.

Serum

Nya tillsatser till torra hårkampen, serum består av silikonderivat. En liten del av serumet slätas på efter torkning, vilket bidrar till att kontrollera fly-aways och öka glans. Försiktighet bör användas vid bedömning av den mängd som ska appliceras. Överdrivna mängder kan resultera i en oljig finish.

Tvätt

Felaktig och frekvent tvättning orsakar störst skada. Shampoo är utformat för att ta bort de naturliga oljorna från håret, vilket gör att det är torrt och sårbart. Betydelsen av att välja rätt formel kan vara skillnaden mellan en bra hårdag och en dålig hårdag. En sval vattensköljning stänger håret, vilket hjälper till att styra frizz, ett resultat av torrt hår. Cornstarch kan användas som ett torrt schampo mellan tvättar.

Styling Tools

Professionella stylingsverktyg hjälper till att skydda håret och förbättra sitt tillstånd. Moderna hårtorkar ersätter hög värme med ett coolt alternativ, ett skönt alternativ för bräckligt hår. Joniska torktumlare, curlers och plana strykjärnen släpper ut säkra nivåer av ozon på håret och påstår sig korrigera tidigare skadad skada. Penslar gjorda med naturliga borst, som vildsvin, hjälper till att tämja statiskt, ett annat resultat av torrhet.

Kost och vitaminer

Hårväxt och hälsa är beroende av att få nödvändiga näringsämnen. Förbättra kvaliteten på din kost kan få dramatiska effekter på villkoret för dina tresses. Fisk, magert kött och järnrika grönsaker är hälsosam hårnäring. Kosttillskott har marknadsförts för konsumenter som vill fixa torrt hår från insidan ut. Åtgärder som utförs på jakt efter den 'bra hårdagen' - rengöring, färgning och styling - visar sig vara gärningsmännen av torrt, sprött hår. Amerikanernas välstånd har gett många möjligheter att söka professionell hjälp för att hitta en lösning på sina hårda hår. Den mer sparsamma konsumenten utnyttjar vanliga föremål, lättillgängliga hos återförsäljare eller i eget kök och trädgård, för att bekämpa och reparera torrt hår hemma.