Hur bli av med ärr på dina ben snabbt

 

1.

Exfoliera din hud en gång i veckan. Exfoliating kan hjälpa till att lätta ärr på benen genom att avlägsna döda hudceller och smuts som vanlig tvätt inte uppnår. Du kan hitta en mängd olika exfolierande krämer hos någon avdelning eller drogbutik.

2.

Massera dina ben dagligen. Massageringen bidrar till att bryta upp fibrös vävnad och minska främjandet av ärr.

3. Applicera kakaosmör med vitamin E till dina ben dagligen. Både kakaosmör och vitamin E har länge rosats för deras förmåga att hjälpa blekna och läka ärr och sträckmärken. När du applicerar kakaosmör i dina ben, var noga med att applicera en generös mängd och använd måttligt tryck för att bryta ner ärr vävnad.

Få en laserbehandling utförd av en licensierad hudläkare. Även om detta är en av de dyraste metoderna för ärrbehandling, är det utan tvekan det mest effektiva och det snabbaste Lasrar för användning på huden bryter ner ärrvävnaden och uppmanar huden att läka sig själv.

Tips och varningar

  • Om du har ärr på dina ben som inte blir bättre efter behandling, överväga att besöka en hudläkare för att se om kirurgisk borttagning är rätt för dig.
  • Har du någonsin hittat dig med långa byxor på en varm dag för att täcka upp pinsamt ärr på benen? Om så är fallet är du troligen inte ensam. De flesta ser ett ärr så permanent och irreversibel som en tatuering. Medan det verkligen kan vara svårt att blekna eller helt bli av med ärr är det långt ifrån omöjligt. Med framsteg inom dermatologiområdet och några billiga hudvårdsprodukter kommer du att kunna bryta ut shortsna på nolltid.