Hur man applicerar smink på 5 minuter

 

1.

Det första steget att göra någonting snabbt är organisationen. Håll din smink i ett uppdelat fack. På så sätt är allt synligt och du kan snabbt ta tag i vad du behöver.

2.

Börja med ett rent, fuktat ansikte. Dot concealer under dina ögon och på några fläckar. Blanda med en liten, fast borste.

3.

Mineral foundation är lättare att applicera än flytande foundation och erbjuder ett mer naturligt utseende. Borsta det hela ansiktet.

Applicera en mycket blek, något skimrande (men inte glittrande) ögonskugga till ögonets inre hörn och längs benbenet under bågen . Använd en liten hårborste för enklaste applicering och snabbaste blandning.

5. Applicera rodna på äpplen med kinder med en stor, fluffig pensel. Skimma borsten över ögonlocken, hårlinjen och näsan.

6.

Curl dina ögonfransar. Detta är ett snabbt, rörafritt sätt att vakna upp dina ögon. Applicera sedan en kappa mascara.

7. Använd en läppglans eller en halvnödig nyans av läppstift, snabbt färg i dina läppar. Undvik mörka nyanser när du är kortvarig eftersom de kräver mer exakt tillämpning.

Tips och varningar

  • Håll smink i ett fack nära din plats
  • Håll alla penslar i en behållare, fluffig sida uppåt, för snabb identifiering.
  • Använda penslar avsedda för vissa produkter (concealerborste, ögonskuggning borstar etc.) förhindrar dina fingrar från att bli rörig och därmed förhindrar att tiden slösas med tvätta händerna.
  • Undvik eyeliner och läppfodral. De kräver för mycket precision att ansöka snabbt.
  • På de dagar då du inte har tid för ett 'helt ansikte', håll dig till grunderna och se presentabel på 5 minuter eller mindre.