Hur man behandlar balding hår

 

1.

Kontrollera din sköldkörtel. Både hypertyreoid och hypotyroid kan bidra till håravfall. Kontrollera att din läkare kontrollerar dem båda.

2.

Kontrollera dina mediciner. Vissa mediciner, inklusive blodtryck och sköldkörtelmedicin, orsakar håravfall. Be din läkare att justera dosen om det behövs för att minska håravfallet.

3.

Använd Rogaine för håravfall i kronområdet. Rogaine är en aktuell salva och arbetar på cirka 33 procent av män och kvinnor. Applicera vid behov för att sluta håravfall och uppmuntra ny tillväxt.

4.

Be din läkare att ordinera Propecia. Propecia är ett piller som fungerar i cirka 50 procent av män som lider av alopeci. Propecia är inte för kvinnor.

5.

Använd ett klargörande schampo. Om håravfall orsakas av en täppt follikel, kommer klargörande schampo att hjälpa till att rensa hårbotten. Dessutom behandla psoriasis på din hårbotten. Om hårbotten har en crusty buildup, kan den kväva follikeln och bidra till balding.

6.

Ta ett tillägg som innehåller lysin. Lysinbrist kan orsaka håravfall. Att äta lysinrika livsmedel som ägg, fisk och kött hjälper också till att undvika och behandla alopeciasymtom.

Tips och varningar

  • Propecia kan orsaka impotens . Tala med din läkare om biverkningar innan du tar det.
  • Normal håravfall är i genomsnitt 100 hår per dag. Om du förlorar mer än detta, kan du lida av balding eller alopeci. Håravfall påverkar ungefär en tredjedel av män och kvinnor över 40 år. Orsakerna utgör ett genetiskt arv för vitaminbrist. Det finns sätt att behandla balding hår som kommer att minska förlusten och i vissa fall öka hårväxten.