Hur man blir grå ur färgat hår

 

Hur man tar ut grået av färgat hår

1.

Shampoo håret. Var noga med att göra det med hjälp av en klargörande schampoprodukt. Ta bort uppbyggnaden genom att kamma igenom och lämna på några minuter innan sköljning. Var noga med att håret är ordentligt torrt före färgansökan.

2.

Konditionera inte före färgning. Konditioneringsmedel täcker håraxeln och kan göra det svårare för färgmolekyler att tränga in.

3.

Förmjuka håret. Applicera en tio volymperoxid till håriga områden i håret eller hela huvudet om det behövs. Lämna på i 10 till 15 minuter för att mjuka de grå håren innan du applicerar hårfärgen.

4. Applicera permanent hårfärg. Semi och demi permanenta hårfärger täcker inte grått och permanenta färger. Använd en neutral färg. Färger med ett neutralt basskydd är bättre än de med askfärg, röd eller guldfärg.

5.

Köpfärg speciellt formulerad för grå hår. Dessutom försök att lägga till en tillsats som grå magi i formeln för att säkerställa grå täckning.

Tips och varningar

  • Gnugga inte hårbotten när du shampooar för att minska risken för hårbottenirritation.
  • Alla blir gråa någon gång i sina liv. Den stigma som är knuten till att ha grått hår driver många människor att gå i stora längder för att täcka den. Gråt hår är dock ofta lite grovt och motståndskraftigt mot färgbyte. Du kan färga hela ditt hårhår, bara för att hitta att du fortfarande har några gråa hår kvar som inte absorberade nyansen. Gråt hår kan inte inledningsvis reagera på hårfärg, men med tillräcklig ansträngning kan du täcka de resistenta gråa håren.