Hur man bryr sig om svarta barnets hår

 

1.

Låt oss börja med spädbarn ...

Skydda håret hos alla nyfödda barn.

När mina barn föddes , Jag gjorde satin rektangeldukar för att klämma säkert över sina spjälsängar. Jag försäkrade mig om att duken inte skulle lösa sig för att utgöra ett SIDS-problem. (Se varningar nedan).

Satinrektikeln skyddar håret och förhindrar att gnida huvudet mot de ibland grova lakan som används för spädbarn. När en baby gråter eller rör sig för att se hans / hennes miljö blir huvudet vanligtvis från sida till sida. Detta orsakar friktion. Jag har bevittnat hårväxten av spädbarn med hårbrott när mödrar har följt mitt råd att använda satin för att täcka huvudområdet av sina barns lakan.

2.

När barnet blir äldre byter du till en satin örngott.

Det kan vara svårt att hålla ett hårnät på småbarnshuvuden. Och några fäder kanske inte välkomna att se hårnät på sina söns huvuden. Den enklaste lösningen är att hitta ett satinkuddefall i en färg för ett barn som både mamma och pappa kommer överens om.

3.

Lär dig tjejer för att använda satinhårbeklädnader / nät när du är i sömn (t.ex. hos Granny's house). Det skulle vara klokt att växla med hårnät och satinfodral hemma så att döttrar brukar vara flexibla för att skydda håret. (Vissa pojkar har flätor, från spädbarn till vuxen ålder. Dessa tips kommer också att fungera för dem.)

4.

Se upp för petroleumsbaserade produkter. Observera att det finns risk för hälsa / säkerhet. Min systerdotter dog av att konsumera en hårprodukt som innehöll petroleum. Jag kan inte tillräckligt betona att svartafrikanskt och bi-rashår inte 'behöver' petroleumbaserade produkter. En webbsökning kommer att avgöra effekterna av produkterna på huvudets porer.

5.

Använd naturliga oljor (som jasmin, mandel och sheasmör) och kam -outkonditioneringssprutor för att kamma håret. Dessa naturliga oljor ger tillräcklig fuktighet för hårunderhåll. Loreal Kids Comb-Out Conditioner är en utmärkt avstängning och kam-spray. Vi använder även Johnson's Comb-Out Conditioning-sprayer.

6.

Kamma håret försiktigt och börja i slutet av håret. Placera din hand ovanför där du kamma ut Eftersom 'svart' hår ofta kallas 'kinky' är det ibland en missuppfattning att håret är starkare. Håll dig hårt upp i håret i hårbotten när du kamar. håret ut och orsakar ont i onödan för barnet.

7.

Begränsa antalet pärlor (och hur länge pärlorna används) i hår. Pärlorna kan vara tunga, särskilt på över-traumatiserat hår. Vissa människor lägger 5 eller fler pärlor på varje flätat. De lämnar pärlorna i ibland i två veckor eller mer.

Aluminium är en Om du sätter ihop hårets ändar med folie för att sätta på pärlor, läggs mer stress på håret. Använd en bit satin i folien för att skydda håret (när du lägger pärlor hemma till flätor).

9.

Använd lämplig hår acc essories. Gummiband, metallpärlor och pärlor spänner håret. Svamprullar är en no-no för hårets ändar.

10. Har du någonsin sett en avtagande hårlinje hos barn två (2) år gamla? När jag har observerat detta i ett barns huvud har det varit lätt att se hur täta flätor och gummiband har satts i barnets huvud. Jag flätade håret på modellen på bilden eftersom hon gick bort att lägret i fem (5) veckor. Utan rötterna i hårbotten var flätorna fortfarande vackra fyra veckor senare (som noterat på bilden). Ja flätor måste göras oftare om de flätas mer löst. Men, Resultatet är mer hårväxt och en hälsosam hårbotten.

11. Efter håret har kammats ut, borsta försiktigt håret med en mjukborstad borste. Se till att tipsen gör det Skrapa inte din arm. Om de inte gör det kommer det att vara skönt på ditt barns huvud.

12.

För hår med lösare krullmönster, borsten minskar kraftigt klyftor under kam-out med naturliga oljor och kam-spray. Bi-rashår kan bara behöva en spritz vatten om den naturliga oljan gör håret för oljigt.

13.

Var mycket försiktig om att ta biorrasiska barn till salonger för hår vård. En permanent och relaxer är två olika kemikalier. Se till att kosmetologen har 'upplevelsen' att bry sig om bi-rashår. Alltför ofta har jag hjälpt kaukasiska mödrar som tog sitt birasamma barn till en salong för en 'perm'.

14.

Hår som har fått kvalitetsvård kommer att växa . Många afroamerikaner njuter av produkter som 'Mixed Chicks' som låter dem bära sitt hår naturligt. Produkten upprätthåller fukt i håret och definierar hårmönstret. Det finns inga hårda kemikalier för att skada håret på barn.

15.

Tänk på ditt barns självkänsla när man vill lägga till förlängningar, pärlor, hårfärgning och relaxers i håret, skickar du ett meddelande håret är inte vackert? Ska du använda en relaxer uppnå det önskade utseendet för barnet? Överväger du en relaxer eftersom det är svårt att ta hand om håret? Ett barn ska känna sig stolt över hans / hennes Ett barn som har förlorat hår på grund av kemobehandlingar skulle ha nytta av hårförbättring. Eller ett barn som har drabbats av håravfall på grund av eksem eller ringorm kan också dra nytta av hårförlängningar. Naturligt svartafrikanskt hår är vackert när det är Behövs korrekt.

Tips och varningar

 • Följande tips kommer att komma dig på rätt spår (steg 2 till 14).
 • li> Var vaksam för att hålla fukt i håret.
 • Använd en balsam som uppfyller behoven hos ditt barns hår.
 • Simning är hård på håret. Tvätta och konditionen omedelbart efter att ha simat.
 • Flytta delavsnitt av håret slumpmässigt.
 • Låt bara kamma ditt barns hår om du vet att de har rätt erfarenhet. Om en person har ett barn med kort hår (på grund av tecken på skador), undvik att låta den personen ta hand om ditt barns hår.
 • Lär ditt barn att inte låta andra röra eller kamma sitt hår. Detta förhindrar överföring av bakterier och hårskador. Återigen kommer friskt svart hår från att veta hur man sköter det ordentligt.
 • Min syster gjorde mitt tvååriga barns huvud en gång. Hon lovade att aldrig göra det igen. Hon relaterade till mig att håret verkade expandera exponentiellt efter det att det tvättades. Det har varit över ett decennium och hon har hållit sitt ord. Hår som är flätat kan dölja och ibland biter människor av mer än de kan tugga när de erbjuder ett barns hår.
 • Tilldela varje barn, även i sin egen familj, sin egen kam Varför? Medan löss inte är utbredd bland afroamerikanerna kan ringorm vara i daginställningsinställningar. Spara själv huvudvärk att sprida sjukdomar och bakterier till alla huvuden i en familj genom att hålla separata hårvårdsprodukter.
 • Se till att alla sängkläder som används i spjälsängar inte kan ge upphov till Sudden Infants Death Syndrome (SIDS). När du gör satinrektanget, använd elastiska band i varje hörn och sätt dem över varje ände av spjälsängen för att säkra materialet.
 • Kör aldrig en kam genom svartafrikanskt hår.
 • Berätta aldrig för ett svartafrikanskt barn någon annan (som en syskon eller en annan ras) har 'bra' hår. Detta skickar meddelande om att de har 'dåligt' hår. Problemet är inte krullmönstret, utmaningen är att veta hur att bry sig om varje krullmönster.
 • Kamma aldrig torrt hår (dvs fuktad). Alltid fuktar håret före kamning.
 • Dela inte kammar, penslar, örngott eller hårnät! Aldrig. Jag har alltid använt den personliga kammen hos personens huvud som jag flätar.
 • Har du någonsin sett spädbarn med skallighet på baksidan av huvudet? Eller kanske du har märkt mycket kort hår i vissa områden. Enkla förebyggande åtgärder kan minska de problem som barn har i sina tidiga år.  Vackert svart afroamerikanskt hår är ett resultat av bra hårunderhåll. När föräldrar använder en behandling som håller fukt i håret, är resultatet ett friskt hår.

  Den erfarenhet jag har fått som en äldre syster och mor kommer att tända på vård av hår av biracial (med afrikanska arv) och afroamerikanska barn. Man behöver inte vara kosmetolog om det har gått tradition från moder till dotter för framgångsrik hårvård.

  Läs om hur du startar rätt (eller gå tillbaka på rätt spår om du har gjort misstag med ditt barns hårvård).