Hur man klär sig som en Goth Lolita

 

1.

Emulera mode från Victorian, Edwardian och Rococo eras. Klänningar som påminner om dessa epoker är grunden till vilken stilen är baserad. Gotiska Lolitas gillar att klä sig som viktorianska barn eller dockor gjorda av porslin. Detta utseende är avsett att vara mycket ungdomligt, oskyldigt, men förföriskt samtidigt.

2.

Kombinera svartvitt. Kombinationen av svart och vitt är grunden på vilken gotisk Lolita-stil är baserad. Andra färger som rosa och röda ingår också ofta. Det element av rosa är tillagt på grund av den barnsliga 'Lolita' -aspekten i utseendet, men huvudklammerna är svarta och vita.

3.

Sportspets, trimmer och band.! Den gotiska Lolita-looken har en hyper-girly aspekt åt den, så spets, band, trimmer och frills är alltid i full kraft. Petticoat och crinoline läggs ofta till kjolar, och strumpor och överknippor är också populära. Stridsar är vanligtvis svarta eller vita.

4.

Ha på sig Mary Janes. Mary Janes är en väldigt ungdomlig sko, och den gotiska Lolitas älskar att förbättra den ungdomliga skolan tjejen ser ut. Inte bara använder Gothic Lolitas ofta Mary Janes, de gillar att bära höga stövlar och plattformskor också (vanligtvis svart).

5.

Lägg till tillbehör. Gotiska Lolitas smyckas vanligtvis i många tillbehör, inklusive miniatyrhattar, spetshalsband och parasoll. Ju fler desto bättre. Fyllda djur som teddybjörnar och kaniner är också vanliga. För att framhäva den gotiska aspekten av utseendet, bär många Gothlolis runt korsfästelser, fladdermöss, kistor och andra ganska sjukliga saker.

Tips och varningar

  • Gothic Lolita look är aldrig dämpat; det är alltid alltför överdriven. Om du ska gå till ett helt gotiskt Lolita-utseende, var inte rädd för att ha på sig tillbehör eller förbättrad smink. Mindre är inte mer när det gäller gotiskt Lolita-mode.
  • Om du ska bära Den gotiska Lolita ser ut på allmänheten, förbereder sig på att stirra på och eventuellt enshackled. I Harajuku-delen i Tokyo, Japan kan man komma undan med stilen, men någon annanstans vara varnas.
  • Den 'Gothic Lolita' (ofta känd som gothloli) trenden har skett runt japanska ungdommen (särskilt i Harajuku-området i Tokyo) i flera år nu. Utseendet är mycket specifikt och bygger på att kombinera element i 'Lolita' (ung tjej) och gotiskt utseende. Här är några sätt att sporta Goth Lolita-utseendet.