Hur man lägger till drastiska höjdpunkter till hårfärg

 

1.

Bestäm din färgnivå. Gå till en stylist eller skönhetsbutik och använd färgfärger för att hitta din befintliga färgnivå. Nivåerna går från svart (nivå 1) till ljusblond (nivå 12).

2.

Välj en färg för dina höjdpunkter. Om ditt hår är mycket mörkt kan du välja att gå med en ljusblond eller röd. Oavsett vilken färg du väljer, ska den vara minst fem färgenivåer bort från din nuvarande nyans för att skapa en drastisk effekt.

3.

Skapa en dramatisk effekt runt ansiktet genom att sneda ut en triangelform direkt vid hårlinjen ungefär 1 tum i diameter direkt vid mittpartiet. Spetsen på triangeln ska vara vänd mot baksidan av huvudet, och den bredaste delen kommer att ligga i pannan.

4 .

Applicera blekmedelstrålaren i sektionsområdet, var noga med att mätta området hela vägen upp till hårbotten, utan att faktiskt röra på hårbotten. Använd ett blekmedellampa med 40 volympoxid för att lyfta den befintliga färgen ur håret.

5.

Sätt aluminiumfolien runt det bleka området. Kontrollera håret var 5: e minut tills önskad ljushet uppnås. Det blekta håret ska vara en nivå under den färg du har valt som en toner.

6.

Om du vill skapa fler sektioner klipper du området utanför vägen och delar av ett annat område ungefär 1 1/2 till 2 tum från hårlinjen med en horisontell skiva direkt över mitten. Skivans bredd ska vara 1/2 från fram till bak och 3 tum över för att uppnå en drastisk markerad effekt. Mätta avskiljningen med ljussättare och lock i aluminiumfolie. Lägg till en annan sektion om så önskas tills du har tre till fyra sektioner ovanpå huvudet, parallellt med pannan.

7.

Sätt på en toner eller demi-permanent färg som du har valt efter din hårfärg efter att du tagit bort ljusförstärkaren. Om håret fortfarande har röda toner, kanske du vill välja en ask, neutral eller champagne toner för att få en ljus blond effekt. Dessa toner har en violett bas. För gyllene toner, välj en toner med en gul bas.

Tips och varningar

  • Se till att håret är tillräckligt ljust innan du tar bort ljusförstärkaren från håret .
  • Applicera inte violettbaserade toner på vitt eller ljusgult hår. Applicera bara dessa toner på hår som har några röda eller orange toner. Det är mycket lättare att lyfta färg ur hår som är oskuld (aldrig tonat) än hår som redan innehåller färg.
  • Om du vill göra ett uttalande har höjdpunkter möjligheten att göra just det. Du kan lägga till drastiska höjdpunkter till din befintliga naturliga hårfärg eller nyans och verkligen sticka ut i en folkmassa. Chunky höjdpunkter gör ett dramatiskt uttalande och är en rolig och intressant teknik som lägger till personlighet och karaktär för varje frisyr. Här är några tips som hjälper dig att lägga till drastiska höjdpunkter i hårfärgen.